El candidat del PSC a les eleccions municipals del 28-M, Jaume Collboni, ha erigit el PSC com l’única alternativa progressista real a Ada Colau. “Sí que es pot, es pot fer millor. Ho vam fer millor i ho farem millor”, ha exclamat en un acte a Gràcia el primer dia oficial de campanya, apropiant-se irònicament de l’històric lema dels comuns. Collboni també ha contraposat l’aposta del PSC pels barris amb la dels comuns. Ha assegurat que els prioritzarà durant el proper mandant amb mesures com la cobertura d’un tram de la ronda de Dalt d’exemple: “Això és fer ciutat i no gastar-se tots els diners al centre per fer propaganda política”. “Colau viu en una gran superilla, a tot li diu superilla”, ha etzibat.

A l’acte, al Cercle Catòlic de Gràcia, també hi ha participat el primer secretari del PSC, Salvador Illa, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, que ha recordat els anys que va viure a Barcelona quan era jove: “Una ciutat oberta, dinàmica i de convivència”, sota governs socialistes.

La número tres de la candidatura, Laia Bonet, ha defensat el manteniment de l’espai públic i la neteja enfront de les “suposades grans transformacions de ciutat” del darrer mandat: “Primer de tot, manteniment, neteja i dignitat”, ha reblat. “I la dignitat sovint és en una paperera”, ha conclòs.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?