Et preguntes on votar el 28 de maig a Barcelona? Ja és el dia de les eleccions municipals 2023 i fa dies van publicar-se els centres, locals, equipaments i altres instal·lacions que són col·legis electorals el 28-M. A la ciutat hi haurà un total de 301 col·legis electorals, 30 més que en les municipals del 2019, amb un total de 1.068 seccions censals. Perquè sàpigues si tens un punt de votació ben a prop de casa o no, t’oferim un mapa interactiu amb tots els col·legis electorals a Barcelona amb motiu de les eleccions municipals.

El mapa està actualitzat amb la publicació provisional de col·legis i meses. També et detallem com saber on votar el 28-M perquè sàpigues quin és el col·legi electoral que et toca per dipositar el vot a l’urna.

Com saber on votar el 28-M?

Pot ser que, a diferència de les eleccions catalanes del 2021, hagis d’anar a votar en un col·legi electoral diferent. Com saber on votar el 28-M per les eleccions municipals del 2023? Tens diverses maneres de fer la consulta. Te les detallem totes a continuació:

  • Targeta censal. L’Oficina del Cens Electoral envia la targeta censal a casa perquè sàpigues el punt exacte on has de votar: el col·legi però també la secció censal i la mesa electoral.
  • Oficina del Cens Electoral. Pots visitar presencialment la delegació provincial de l’Oficina del Cens Electoral d’empadronament per obtenir personalment la informació sobre on has de votar. També pots fer-ho a l’Ajuntament de Barcelona.
  • 010. El telèfon d’informació i atenció 010, gratuït, et facilitarà aquesta informació. També pots trucar al servei d’atenció telefònica 901 101 900.
  • Consulta per internet. La seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona et facilita aquesta informació. Has d’introduir el carrer on vius, el número de l’edifici i el teu DNI o qualsevol altre document identificatiu. Tant si vius a la ciutat com si no, pots fer també la consulta al web de l’Institut Nacional d’Estadística.

Menys col·legis que a les catalanes del 14-F

El nombre de col·legis electorals que hi ha el 28 de maig a Barcelona i el conjunt de Catalunya és menor en comparació amb els últims comicis, les eleccions al Parlament de Catalunya del 14-F. Aquestes van estar marcades per la pandèmia de la covid i, per això, es van prendre mesures excepcionals.

Entre d’altres, es va ampliar el nombre de col·legis electorals i meses on anar a votar, amb 365 punts de votació a Barcelona, un centenar més que l’habitual. En aquests comicis hi ha 64 col·legis menys: un total de 301.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?