El candidat del PSC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Jaume Collboni, ha deixat clar que no donarà suport ni a Xavier Trias (TriasxBCN) ni a Ada Colau (BComú) perquè arribin a l’alcaldia de Barcelona. “No faré alcalde ni el senyor Trias ni la senyora Colau“, ha dit el socialista durant el debat electoral de RAC1 i ‘La Vanguardia’. Això, l’endemà que l’enquesta del CIS pronostiqués la victòria de Colau, frec a frec amb Collboni.

L’alcaldable del PSC ha defensat que Xavier Trias i Junts per Catalunya tenen una posició que es troba “als antípodes” del seu partit, mentre que amb Ada Colau diu tenir una discrepància “de fons”. “Ella està a favor del decreixement econòmic i jo, a favor del creixement”. En aquest sentit, ha assegurat que sense el PSC al govern municipal la ciutat no tindria Mobile World Congress, no tindria Copa Amèrica de Vela i no tindria l’ampliació del recinte de Fira de Barcelona.

Colau insisteix en un pacte d'”esquerres”

Malgrat les paraules de Collboni, Ada Colau ha insistit a fer un pacte d'”esquerres” amb ERC i el PSC després del 28 de maig i ha descartat cap possible entesa amb Trias. El republicà Ernest Maragall proposa fer un “pacte de ciutat de govern” i la resta de candidatures (PP, Cs i Valents) ha descartat, també, fer Colau alcaldessa.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?