El candidat d’ERC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona , Ernest Maragall, creu que “és indecent” que l’Ajuntament hagi anunciat “el primer dia de la campanya electoral” la creació de tres nous eixos verds i acusa al govern Colau de “fer servir recursos públics per fer campanya d’un partit”. Considera que és un “abús de poder” i que això “no pot ser”.

Ho ha dit en referència a l’aprovació de tres projectes de reurbanització als barris del Farró, Sants i Camp de l’Arpa que l’Ajuntament ha anunciat via comunicat aquest mateix divendres i que provenen dels Pressupostos Participatius. El cap de llista dels republicans ha afirmat “és una mostra descriptible del govern que tenim” i que “s’avergonyeix” dels comuns: “Només són màrqueting electoral elaborat i abús de poder”.

Durant el seu discurs, l’alcaldable d’Esquerra Republicana també s’ha dirigit directament als votants del PSC: “Si són socialistes, que deixin de considerar el PSC com a socialista perquè no ho és”.

Maragall ho ha dit des de Nou Barris on ha participat en un acte acompanyat per la número tres de la candidatura, Ester Capella, el candidat a Santa Coloma, Gabriel Rufián i la consellera de Cultura Natàlia Garriga. L’acte s’havia de celebrar a la plaça Major de Nou Barris, però la pluja ha obligat a traslladar-lo a la Biblioteca de Vilapicina.

Rufián: “El que va passar fa quatre anys va ser una operació d’Estat”

Per la seva banda, el candidat republicà per Santa Coloma, Gabriel Rufián, ha dit que “el que va passar a les municipals de Barcelona de fa quatre anys va ser una operació d’Estat”. Ha afirmat que “és una vergonya que Ada Colau acabés pactant amb un deportador de persones, que era Manuel Valls”. Per això creu que l’única alternativa és donar el suport a ERC el 28 de maig.

Rufián també s’ha referit al conflicte dels darrers dies per la ocupació a la Bonanova i s’ha adreçat directament a l‘empresa ‘Desokupa‘: “Nazis, no passareu. És un orgull cabrejar-vos”, ha afirmat.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?