Les claus de campanya és un dels continguts exclusius del butlletí diari d’informació sobre les eleccions municipals a Barcelona. Si t’hi vols subscriure, ho pots fer d’una manera molt senzilla.

Falten poc més de tres dies per a l’inici de la campanya de les eleccions municipals 2023 a Barcelona i arriba el quart capítol de les claus de campanya, amb el Marc Garcia, responsable de política municipal de betevé. Aquest dilluns alguns candidats han optat per presentar els seus cartells electorals amb missatges que, en alguns casos, evoquen lemes del passat, d’alcaldables d’altres anys.

En plena era digital, els partits encara donen importància als cartells electorals per fixar el missatge de campanya. La candidata de Barcelona en Comú, l’alcaldessa, Ada Colau, ha optat per una imatge amb el missatge “Barcelona obre camí”. Es tracta d’un lema amb què la candidata a la reelecció ven acció de govern amb la mirada cap al futur, una paraula que feia servir també en el cartell del 2019.

Els missatges de Jaume Collboni i Ernest Maragall

En canvi, l’anunci de campanya del PSC recorre a l'”Hola!“, un dels embemes dels Jocs Olímpics del 1992, amb l’objectiu d’apel·lar la Barcelona dels alcaldes socialistes. “Barcelona de nou” és el lema de Jaume Collboni, un missatge que recorda el “Tornem a ser Barcelona” que va fer servir fa quatre anys.

Fa quatre anys, qui va guanyar però no va poder ser alcalde és Ernest Maragall, que al cartell no hi posa la paraula “Barcelona” i es presenta com “L’alcalde de tothom“. Si mirem enrere, el lema ens recorda el que va fer servir Xavier Trias el 2015, “L’alcalde de tots“, en la primera campanya que va afrontar com a alcalde.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?