El candidat del PP a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Daniel Sirera, ha acusat l’alcaldable socialista, Jaume Collboni, de ser part responsable de la situació en què es troba actualment la ciutat, que ha titllat de “desastre”. Sirera ha fet aquestes declaracions després que el candidat del PSC hagi apel·lat a recuperar la Barcelona dels Jocs Olímpics, en la presentació del seu lema de campanya: “De nou Barcelona”.

El candidat del PP ha recordat a Collboni que fa vuit anys que governa amb Ada Colau i l’ha responsabilitzat dels problemes de “seguretat, mobilitat i neteja” que, diu, hi ha actualment. “Reivindico la Barcelona en què els ciutadans no volien marxar i la gent de fora volia venir a invertir, de turisme o a estudiar”, ha afegit.

Més turisme i repartit per tot Barcelona

El candidat del PP s’ha mostrat partidari d’afavorir l’arribada de turisme, en contraposició a les polítiques de “decreixement” que, assegura, vol impulsar Ada Colau amb la limitació del nombre de creuers que arriben a Barcelona. “És un sector que ja aporta el 15 % del PIB de la ciutat” i que, per tant, —ha admès Sirera— no es pot menystenir ni “culpar dels problemes que té la ciutat”. Sirera proposa “un turisme multicèntric” que pugui repartir-se per tota la ciutat i no només per les zones més turístiques.

El candidat popular ha fet aquestes declaracions a la Rambla durant la visita del president de la Xunta, Alfonso Rueda, que ha visitat la ciutat per donar suport a Daniel Sirera.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?