El candidat d’ERC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Ernest Maragall, ha presentat aquest dilluns el seu lema de campanya per al 28-M: “Ni divisió ni resignació. L’alcalde de tothom“. Així, el republicà s’ha ofert com la millor opció per obrir una “nova etapa” a la ciutat: “Vull representar la Barcelona de tothom”.

Ernest Maragall ha dit que ell, a diferència de Colau, Jaume Collboni (PSC) i Xavier Trias (TriasxBCN), és l’únic candidat “lliure” que no ha de “retre comptes” amb ningú: “Seré alcalde de Barcelona sense cap hipoteca“. En aquest sentit, ha dit que falten 20 dies perquè a Barcelona s’obri una “nova etapa” amb ell a l’alcaldia. Ha dit voler “representar la Barcelona de tothom” i no la “d’un grup o una ideologia”.

Crítiques a Colau per la gestió del turisme

L’alcaldable d’Esquerra Republicana ha acusat l’alcaldessa i candidata dels comuns, Ada Colau, de “defugir responsabilitats” amb la gestió del turisme a la ciutat i “traspassar-la a altres institucions”. Això, després que la mateixa Colau hagit demanat a la Generalitat un acord per reduir els creueristes i poder revocar llicències de pisos turístics i de botigues de “souvenirs”. “Ara reclama més lleis per fer el que no ha sabut fer tot aquest temps?“, s’ha preguntat Maragall.

El republicà s’ha presentat com el candidat idoni per “arreglar els desperfectes per danys i perjudicis” produïts arran de la “barra lliure” amb el turisme que, assegura, va començar el 2011.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?