basha changue eleccions municipals 2023 barcelona

(ACN/Redacció) La candidata de la CUP a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Basha Changue, proposa que Barcelona deixi d’acollir el Mobile World Congress, el congrés de telefonia mòbil més important del món. En una entrevista a l’ACN, l’alcaldable s’oposa a macroprojectes com aquest i la Copa Amèrica de Vela 2024, i aposta fermament pel decreixement turístic. Per a la candidata de la formació anticapitalista, aquests macroesdeveniments “l’únic que fan és generar llocs de feina precaris i enriquir les butxaques dels mateixos”.

La candidatura creu que aquesta via ha d’anar acompanyada d’una “diversificació econòmica” que impliqui deixar de promocionar l’àmbit dels serveis, i caminar cap a les àrees productives com ara el reciclatge d’empreses i petits tallers. En aquest sentit, comenta a l’ACN que el model de diversificació econòmica s’ha de “connectar amb una mirada de país”: “No pot ser que el territori s’entengui com un abocador on posar tot el que no cap a la ciutat.”

A més a més, la CUP defensa que no s’obri cap hotel nou a la ciutat i aposta, fins i tot, perquè s’eliminin llicències a hotels en els casos en què no es compleixin algunes condicions específiques. 

Evitar un “govern de dretes” a Barcelona

A banda, la CUP assegura que vol evitar un pacte “de les dretes” per governar Barcelona. “I això inclou Xavier Trias i el PSC“, afegeix la cap de llista, que s’obre a estudiar un possible suport a BComú i ERC, però amb condicions. Creu que un govern municipal “de dretes” al capdavant de l’Ajuntament és “el pitjor que pot passar” a la ciutat després del 28-M.

Changue argumenta a l’entrevista a l’ACN que les polítiques del PSC “són de dretes”, per molt que els socialistes intentin situar-se en un “altre eix”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?