sant jordi 2021

La celebració de Sant Jordi 2021 a Barcelona torna a tenir moltes incògnites al seu voltant, després de la Diada atípica que l’any passat es va acabar celebrant al juliol. Aquí us anirem posant al dia per gaudir al complet de la jornada del llibre i la rosa del 23 d’abril amb totes les mesures i restriccions vigents a Catalunya. De moment, us resumim el que proposa i preveu el Procicat a continuació i més avall trobareu propostes, activitats i poprtes obertes per viure el Sant Jordi 2021 com cal.

Restriccions per Sant Jordi a Barcelona

  • Les activitats es podran fer ja el 21 i 22 d’abril, a banda del 23 d’abril, dia de Sant Jordi.
  • Llibreters i floristes es repartiran en recintes a l’aire lliure (acordats pel Procicat), perimetrats i amb controls d’accés. Només amb professionals del ram (no entitats o associacions)
  • Una desena d’espais podran acollir “petites fires” de Sant Jordi: El passeig de Gràcia, l’Arc de Triomf i la plaça Reial són alguns dels espais de Sant Jordi, així com trams concrets de la Rambla del Poble Nou, plaça Reial, els jardins de Palau Robert i trams de passeig de Picasso, la Diagonal, entre altres. Encara per confirmar.
  • Podrà haver-hi parades de llibres i roses al carrer, davant de les llibreries i floristeries des del 21 d’abril. També a l’interior, amb un 50 % de l’aforament. Cada establiment serà responsable de fer complir les mesures covid.
  • Aquest any no es faran esmorzars d’escriptors o trobades multuitudinàries amb els autors, com és tradició
  • Estaran permeses les tradicionals signatures de Sant Jordi tot i que encara s’ha de concretar com. Tot apunta que haurà de ser a l’exterior de les llibreries i també es parla de poder demanar firmes per “encarrec”. Els escriptors podrien fer “rotació” en els diferents espais habilitats.

Torna el devorallibres de betevé

Del 17 al 23 d’abril, diada de Sant Jordi, entra al web de betevé, participa i guanya premis culturals amb el joc de la Barcelona literària!

El devorallibres de betevé!

Juga amb nosaltres i guanya premis culturals. Celebrem el Sant Jordi a betevé!Irene Vallejo farà el pregó de Sant Jordi 2021

L’escriptora i divulgadora del món clàssic Irene Vallejo serà l’encarregada de llegir el pregó de Sant Jordi 2021 amb motiu de la celebració de la diada a Barcelona. En l’acte, organitzat per Biblioteques de Barcelona, Vallejo també conversarà amb el periodista Xavi Ayén sobre el conjunt de la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut en la seva vida.


On comprar llibres per Sant Jordi? 10 llibreries de Barcelona

Evidentment haurem d’estar molt alerta a les mesures i restriccions de cada moment. Dit això, us proposem 10 llibreries de Barcelona amb milers de volums als seus prestatges per comprar llibres.


Tria de llibres recomanats que tenen relació amb Barcelona

La selecció de llibres s’ha fet amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona: 60 obres relacionades amb la ciutat dividides en tres categories: escriptors i escriptores de Barcelona, novel·les que passen a Barcelona o que la ciutat hi juga un paper important, i la Barcelona històrica.


Les llibreries més antigues de Barcelona

Després de temps duríssims, per les llibreries serà més important que mai rebre el suport de grans moments com la Diada de Sant Jordi. Aquí trobareu les llibreries més veteranes de Barcelona on podreu comprar els vostres llibres.


Llegenda de Sant Jordi

El programa de betevé Cròniques de Barcelona té un capítol que ens transporta als orígens de la llegenda de Sant Jordi. Va ser Jordi una persona real? Realment es va quedar amb la princesa? Què simbolitza exactament el drac? Investiguem el mite amb experts i amb l’anàlisi de les principals obres d’art que, al llarg dels segles, l’han retratat a ell, al drac i a la princesa, que són molt diferents segons l’època.


El conte de Santa Jordina

En un temps molt llunyà, al poble de Montblanc, els montblanquins i les montblanquines vivien atemorits per un drac ferotge que feia mesos que voltava per la comarca. En voleu més? Us expliquem la història amb el Dibuixacontes de betevé.


Com fer el pa de Sant Jordi

El pa de Sant Jordi és una combinació de tres pans: un pa de nous, un de formatge i un de sobrassada. Aquí t’expliquem com fer-ho a casa!


Com fer una rosa de paper i altres manualitats de Sant Jordi

Us proposem un recull de manualitats per Sant Jordi perquè pugueu fer un detall a les persones estimades. Aquí van algunes idees de regals fets a mà: roses de paper, punts de llibre, etc

rosa i llibre sant jordi