sant jordi 2020

El Sant Jordi 2020 tal com estava previst no ha pogut ser a l’abril ni tampoc al juliol, però aquest 23 de juliol el  Sant Jordi es viurà a Barcelona tot i que sense festa al carrer, al passeig de Gràcia. Sí que es mantenen algunes activitats i les llibreries també podran posar-hi parades mantenint les distàncies de seguretat i controlant les cues. També hi ha escriptors que oferiran les tradicionals signatures de Sant Jordi!

El sector editorial, llibreter i de la flor han treballat molt per poder ajustar-se a les circumstàncies però el rebrot ha impedit celebrar-ho al 100 %. Aquí trobareu, però, totes les activitats que es mantenen per al Sant Jordi 2020 d’estiu i altres opcions per trobar una mica de consol. Tothom porta el Sant Jordi dintre!

Parades de llibres i roses al carrer, davant llibreries i floristeries

L’Ajuntament de Barcelona, malgrat la cancel·lació de la celebració permet les parades al carrer davant de les llibreries aquest dijous 23 de juliol, el dia en què s’havia de celebrar el Sant Jordi d’estiu. Això sí, cadascuna d’elles s’haurà de fer responsable de com gestionarà en cada cas la situació al seu establiment i també s’hi convidaran escriptors per signar llibres. El Gremi de Llibreters ja ha confirmat que unes 80 llibreries de Barcelona se sumen a la iniciativa de la parada al carrer. De fet, la Cambra del Llibre de Catalunya, que agrupa els gremis i associacions d’editors i llibreters, juntament amb el Gremi de Floristes, animen els ciutadans a celebrar el Dia del Llibre i de la Rosa . A aquesta iniciativa de treure la parada al carrer també s’hi ha sumat el Gremi de Floristes.

23 de juliol

Llibres de Sant Jordi 2020

Des de l’Àrtic, el programa cultural de betevé, ens fan una selecció de llibres de Sant Jordi amb novel·les i assajos acabats d’arribar a les llibreries, alguns creats durant el confinament per la pandèmia. Inventat una excusa perfecta per regalar-te’n un. Cada dia pot ser Sant Jordi!

llibres sant jordi

On comprar llibres? 10 llibreries de Barcelona

Us proposem 10 llibreries de Barcelona amb milers de volums als seus prestatges per comprar llibres per Sant Jordi d’estiu!

llibreries barcelona

Tria de llibres recomanats que tenen relació amb Barcelona

La selecció de títols de llibres relacionats amb la nostra ciutat s’ha fet amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona: 60 obres relacionades amb la ciutat dividides en tres categories: escriptors i escriptores de Barcelona, novel·les que passen a Barcelona o que la ciutat hi juga un paper important, i la Barcelona històrica.

Les llibreries més antigues de la ciutat

Ara que ja han pogut tornar a obrir les llibreries és més important que mai posar en valor diades com la de Sant Jordi i, tot i que no sigui possible passejar com fem cada any, sí que podem comprar llibres a les botigues. Aquí trobareu les llibreries més veteranes de Barcelona.

on comprar llibres

Llegenda de Sant Jordi

El programa de betevé Cròniques de Barcelona té un capítol que ens transporta als orígens de la llegenda de Sant Jordi. Va ser Jordi una persona real? Realment es va quedar amb la princesa? Què simbolitza exactament el drac? Investiguem el mite amb experts i amb l’anàlisi de les principals obres d’art que, al llarg dels segles, l’han retratat a ell, al drac i a la princesa, que són molt diferents segons l’època.

conte sant jordi

#devorallibres, el joc de la Barcelona literària

betevé, la Fundació Barcelona Comerç i Biblioteques de Barcelona proposen un joc en línia per donar suport a la cultura i el comerç de proximitat.
joc sant jordi

El conte de Santa Jordina

En un temps molt llunyà, al poble de Montblanc, els montblanquins i les montblanquines vivien atemorits per un drac ferotge que feia mesos que voltava per la comarca. En voleu més? Mireu aquest conte del programa de betevé Dibuixacontes.

llegenda sant jordi

Grossa de Sant Jordi 2020 continua en peu

La Grossa de Sant Jordi 2020 se celebrarà el 26 de juliol. Després de posposar-se per l’ajornament de la Diada finalment, i després d’aquest nou canvi de plans, aquí es queda. Passi el que passi, sempre hi haurà la grossa de Sant Jordi!

grossa sant jordi 2020

Com fer una rosa de paper

Us proposem un recull de manualitats de Sant Jordi (d’estiu) perquè pugueu fer un detall a les persones estimades . Aquí van algunes idees de regals fets a mà: roses de cartolina, punts de llibre, etc