sant jordi barcelona 2024

S’acosta la diada de Sant Jordi a Barcelona 2024. A continuació tens una guia en actualització constant amb les activitats que pots fer per la diada a la ciutat. Vols descobrir com serà el 23 d’abril? Consulta tot el que has de saber sobre la diada de Sant Jordi 2024 a Barcelona, amb les activitats, les parades, les signatures d’escriptors, les portes obertes, els millors llibres per Sant Jordi, la superilla literària. Aquí us ho anirem actualitzant. I recordeu que betevé farà una gran cobertura en directe de la diada!

I recordeu que la diada de Sant Jordi tindrà vigília festiva al carrer. El dia 22 (i el mateix dia 23), els establiments de venda de flors i llibres podran muntar les parades davant de la botiga.


Què vols saber sobre Sant Jordi a Barcelona?Sant Jordi a Barcelona 2024: quan és?

Com sempre, la diada de Sant Jordi serà el 23 d’abril, que aquest any cau en dimarts.


Com serà Sant Jordi a Barcelona aquest 2024?

 • Es recupera tota la Rambla per Sant Jordi (de plaça de Catalunya fins a Santa Mònica), amb 94 parades de llibres, floristeries i entitats del barri.
 • Serà un eix (de Sant Jordi) que anirà de mar a muntanya.
 • A Barcelona, als espais —professionals— determinats hi haurà més de 336 parades.
 • Un centenar més de parades davant de les llibreries.
 • Set districtes tindran un punt de concentració (de llibres).
 • Gran de Gràcia s’ocuparà de parades des dels Jardinets de Gràcia (inclosos) fins a la travessera de Gràcia.
 • Més relacions amb les biblioteques als barris.
 • Creixement important de parades del 2017 al 2024. Més parades i més taules per signar.
 • A la Biblioteca García Márquez s’hi farà el pregó (22 d’abril amb David Walliams) i al davant hi haurà parades de llibres i roses.
 • Es manté l’esmorzar dels escriptors al Palau de la Virreina, el mateix 23 d’abril.
 • Les parades de llibres que s’instal·lin als carrers de la ciutat amb motiu del 23 d’abril hauran de pagar una quota de servei.


Activitats pel Sant Jordi 2024 a Barcelona

Durant la diada de Sant Jordi i els dies abans, s’organitzen tota una sèrie d’activitats. Algunes seran: els diàlegs de Sant Jordi, el pregó (que aquest any serà finalment al Born Centre de Cultura i Memòria) i l’esmorzar al Palau de la Virreina. A continuació

 • Pregó: 22 d’abril, 18 h. No és obert al públic però podeu seguir-lo en directe a través d’aquest enllaç.
 • Sant Jordi Musical: dimarts 23 d’abril a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, de 12 a 21 h. Programa.
 • La nit de les roses a La Paloma. Mishima celebra la revetlla de Sant Jordi amb una festa plena de literatura, música i roses. Dilluns 22 d’abril.
 • Sant Jordi al Raval. Més de 60 entitats, associacions i col·lectius del barri organitzen una quarentena d’activitats i actuacions musicals, d’11 a 20 h. Programa
 • Trobada d’Editorials Independents al Poble-sec amb més de 20 editorials, a més d’actuacions, taules rodones, lectures, tallers, ponències, etc. al llarg de 4 dies, del 20 al 23 d’abril. Programa.
 • Sant Jordi Medieval a les Corts (vine amb els teus millors vestits de gala medievals!). Dimarts 23 d’abril. Programa.
 • BCN Film Fest. Festival Internacional de Cinema de Barcelona – Sant Jordi. Del 18 al 26 d’abril
 • Diàlegs de Sant Jordi: del 15 al 23 d’abril. Un any més, com a pròleg de la diada de Sant Jordi, Biblioteques de Barcelona ofereix un espai de trobada entre autors i lectors.Consulta-ho aquí i inscriu-t’hi prèviament.


Sant Jordi per districtes: totes les activitats

Aquest any la diada de Sant Jordi cau entre setmana i, per aquest motiu, s’ha volgut donar més rellevància que mai al Sant Jordi de proximitat perquè els districtes de la ciutat visquin la diada com cal.


Superilla de Sant Jordi a Barcelona: mapa amb els talls de cotxe

Aquest Sant Jordi 2024 es repeteix la gran illa tancada al trànsit entre la Diagonal, la Gran Via, el carrer de Balmes i de Pau Claris, amb l’extensió per la Rambla i Gran de Gràcia des dels Jardins de Salvador Espriu fins a la travessera de Gràcia: serà el que han anomenat Eix de Sant Jordi.Parades de llibres i roses per Sant Jordi

 • Ciutat Vella: amb la recuperació de la Rambla sencera (de dalt de tot fins a Santa Mònica), Ciutat Vella es torna a convertir en el centre neuràlgic de la diada, amb un centenar de parades. A la plaça Reial i el passeig de Lluís Companys també hi haurà parades.
 • l’Eixample: plaça de Catalunya, plaça de la Universitat, rambla de Catalunya i passeig de Sant Joan (còmic i literatura juvenil i infantil —entre la plaça de Tetuan i l’Arc de Triomf). Torna la superilla literària de Sant Jordi.
 • Sants-Montjuïc: rambla de Sants.
 • les Corts: avinguda Diagonal (entre el carrer de Joan Güell i el carrer de Pau Romeva, al costat mar).
 • Sarrià – Sant Gervasi: plaça de Sarrià.
 • Gràcia: carrer Gran de Gràcia (entre el carrer de Sèneca i la rambla del Prat), plaça de Nicolás Salmerón, plaça de la Vila de Gràcia i Jardinets de Gràcia (que s’inclouen aquest anys per a posar-hi parades).
 • Horta-Guinardó: plaça d’Eivissa i la zona delimitada pel carrer de Tajo, entre la baixada de la Plana i la baixada del Mercat.
 • Nou Barris: marquesina de la via Júlia (entre el carrer d’Argullós i el carrer de Joaquim Valls), i plaça del Virrei Amat (a la cruïlla del carrer de Felip II i el carrer de la Jota).
 • Sant Andreu: places d’Orfila i del Comerç, i carrer del Segre (entre el carrer del Pont i el carrer del Cinca).
 • Sant Martí: rambla del Poblenou (entre el passeig de Calvell i l’avinguda Diagonal), carrer del Cabanyal, carrer de la Sèquia Comtal, plaça del Mercat, plaça de Font i Sagué i espai Biblioteca Gabriel García Márquez.


Signatures de Sant Jordi 2024

Un dels plats forts del 23 d’abril seran les signatures de Sant Jordi 2024. Consulta-les totes al web de betevé, amb els autors que signaran exemplars, els horaris i les ubicacions exactes de les parades on pots trobar-los!


Llibres per Sant Jordi 2024: tria d’obres

Si busques llibres per Sant Jordi 2024, a betevé t’ho posem fàcil. Aviat farem una selecció de novetats editorials d’enguany, amb obres recents per navegar entre l’oferta literària desbordant per celebrar el dia del llibre i la rosa. La llista estarà en actualització constant!

També pots trobar una selecció d’obres relacionades amb la ciutat dividides en tres categories: escriptors i escriptores de Barcelona, novel·les que passen a Barcelona o que la ciutat hi juga un paper important i la Barcelona històrica.

A banda, t’oferim:

sant jordi 2023 barcelona


Portes obertes per Sant Jordi 2024

Aquest any tornen les portes obertes per Sant Jordi 2024 a Barcelona. Alguns edificis singulars i espais emblemàtics de la ciutat faran jornada de portes obertes en motiu de Sant Jordi, per celebrar la diada dels llibres i les roses.

sant jordi 2023 barcelona

La Casa Batlló s’inunda de roses

Com ja és tradició, el 23 d’abril la façana de la Casa Batlló s’omple de roses vermelles. L’emblemàtica obra modernista decora les balconades amb un miler de flors artesanes des de la matinada del 21 d’abril i fins a la nit del 23 d’abril.

Casa batlló sant jordi

superilla sant jordi 2023 barcelona

Preguntes freqüents sobre la diada de Sant Jordi

Què fer per Sant Jordi a Barcelona?

Tens diverses opcions per gaudir de la diada de Sant Jordi a Barcelona: activitats per a tots els públics, parades de roses i llibres, una superilla literària amb carrers tallats al trànsit de cotxes, portes obertes, manualitats per a nens i una oferta molt àmplia!

Quan és la Grossa de Sant Jordi?

No: la grossa de Sant Jordi no es farà el 23 d’abril. Malgrat tenir aquest nom amb motiu del dia de la rosa i el llibre, el sorteig arribarà uns dies més tard: el 27 d’abril.

Des de quan se celebra Sant Jordi a Barcelona?

Sant Jordi va convertir-se en patró de Catalunya l’any 1456, tot i que hi havia devoció des de molt abans. El segle XVI ja se celebraven les festes cada 23 d’abril però va ser amb la Renaixença que la diada “va anar assolint protagonisme en el món intel·lectual i cívic del país“. Amplia la informació amb tota la història de la diada de Sant Jordi.

Quin significat té el color de la rosa de Sant Jordi?

La llegenda de Sant Jordi explica que, després de fer front al drac, el cavaller li va provocar una ferida de mort, de la qual va brollar sang. Sang de color vermell, un color també relacionat amb l’amor romàntic, la passió i la sexualitat. D’aquí que la rosa majoritàriament sigui vermella. El blanc està relacionat amb la puresa i la rosa de color rosa, amb l’absència de maldat.