sant jordi 2023 barcelona

Ha començat el compte enrere per celebrar el Sant Jordi 2023 a Barcelona i ja coneixem tots els detalls d’aquesta diada. Vols descobrir com serà el 23 d’abril a Barcelona? Consulta tot el que has de saber sobre la diada de Sant Jordi 2023 a Barcelona, amb les activitats, parades, les portes obertes, els millors llibres per Sant Jordi i tots els detalls de la superilla literària, que enguany suma un espai: la Rambla.

I no t’oblidis que a betevé podràs seguir en directe el Sant Jordi 2023, amb un programa especial. Aquesta guia està en actualització constant perquè no et perdis cap cita de Sant Jordi a Barcelona aquest 2023. També estarem pendents de la previsió del temps a Barcelona i Catalunya.


Què vols saber sobre Sant Jordi 2023 Barcelona?Activitats pel Sant Jordi 2023 a Barcelona

Durant la diada de Sant Jordi i els dies abans s’organitzen tota una sèrie d’activitats:

 • 15-16 abril: Món Llibre: el Sant Jordi dels petits. Al CCCB i biblioteques de la ciutat. | Finalitzat
 • 19-21 d’abril: diàlegs de Sant Jordi: trobades literàries entre autors i lectors a les biblioteques Agustí Centelles, Francesca Bonnemaison i Jaume Fuster, amb la presència d’11 escriptors. | Finalitzat
 • 22 d’abril: pregó al Saló de Cent, a càrrec de la periodista Gemma Ruiz Palà. | Finalitzat
 • 23 d’abril: esmorzar de Sant Jordi, a les 9.30 h, al Palau de la Virreina.

Com serà Sant Jordi a Barcelona aquest 2023?

El Sant Jordi 2023 a Barcelona superarà les diades prepandèmia, amb un 11,5 % més de parades que el 2022 i un 25 % més de signatures d’autors.

 • La Rambla torna a celebrar la diada de Sant Jordi. Després de la pandèmia, la Rambla tornarà a ser un escenari clau de Sant Jordi. El primer tram del passeig serà de llibres i roses i, el segon, fins a la plaça Reial, tindrà parades d’entitats.
 • El Sant Jordi 2023 repetirà superilla literària. La superilla va posar-se en marxa per primer cop el 2022. Enguany els vehicles deixaran pas a les parades de roses i llibres en el tram comprès entre la Gran Via i l’avinguda Diagonal, Pau Claris i Balmes (però sense el carrer del Consell de Cent, que està en obres).
 • Gran de Gràcia se suma a la diada. Es crea un eix de Sant Jordi que unirà el carrer Gran de Gràcia amb el passeig de Gràcia i la Rambla fins gairebé el mar.
 • Les parades de roses i llibres estaran al carrer des del 21 d’abril fins al dia 23, excepte a la superilla, on hi seran només el mateix dia de Sant Jordi.
 • Hi haurà zones específiques de Barcelona reservades perquè professionals de la rosa i el llibre puguin instal·lar-hi les seves parades.
 • A la rambla de Catalunya hi haurà parades d’entitats, a banda de les parades davant de les llibreries.

Superilla de Sant Jordi a Barcelona | MAPA

Després de l’experiència del 2022, Barcelona repeteix aquest 2023 la superilla literària de la diada. Als carrers que es van pacificar i reservar als vianants ara fa un any s’hi afegeixen dues novetats: un tram del carrer Gran de Gràcia i la Rambla, que tindrà parades des de Canaletes i fins a tocar de la plaça Reial.

A partir de les 8 h de dissabte, 22 d’abril, es prohibirà aparcar a la superilla literària i a partir de les 22 h es tallarà el trànsit a tots els carrers afectats, excepte a la Gran Via i als carrers de València i Aragó, que es mantindran oberts.

La Guàrdia Urbana desplegarà un “dispositiu complex” amb 275 agents i 330 auxiliars que donaran suport per garantir la seguretat. Durant la diada es prohibirà l’accés a la superilla literària de les bicicletes, patinets i vehicles de mobilitat personal. A més, es retiraran els contenidors i se substituiran per d’altres més petits. Finalment, el trànsit infraestructura necessària.

Superilla Sant Jordi 2023

On seran les parades de llibres?

Barcelona reunirà 320 parades de roses i llibres distribuïdes entre els 10 districtes de la ciutat:

 • Ciutat Vella: amb la recuperació de la Rambla, Ciutat Vella torna a convertir-se en el centre neuràlgic de la diada. En total hi haurà més d’un centenar de parades en 278 metres. A la plaça Reial i el passeig de Lluís Companys també hi haurà parades de Sant Jordi.
 • Eixample: es manté la superilla literària amb 180 parades en el perímetre comprès entre la Gran Via i l’avinguda Diagonal i entre els carrers de Pau Claris i Balmes. Es consolida la plaça de la Universitat i es potencia el passeig de Sant Joan, dedicat al còmic, la novel·la gràfica, i la literatura infantil i juvenil. I el Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni: del 20 al 22 d’abril, de 9 a 20 h, al carrer Urgell, entre Tamarit i Manso.
 • Sants-Montjuïc: Jardins de la rambla de Sants i carrer de la Diputació.
 • les Corts: avinguda Diagonal, entre el carrer de Joan Güell i el de Pau Romeva, costat mar, i plaça de Valdivia, en convivència amb la fira del districte.
 • Sarrià – Sant Gervasi: plaça de Sarrià.
 • Gràcia: carrer Gran de Gràcia (entre el carrer de Sèneca i Rambla del Prat), plaça de Nicolàs Salmerón, plaça de la Vila de Gràcia i jardinets de Gràcia.
 • Horta-Guinardó: plaça d’Eivissa i l’àmbit delimitat pel carrer del Tajo entre la baixada de la Plana i la baixada del Mercat (voreres mar i muntanya).
 • Nou Barris: marquesina de la Via Júlia, banda mar, entre el carrer d’Argullós i el carrer de Joaquim Valls, i plaça de Virrei Amat (encreuament del carrer de Felip II amb el carrer de la Jota).
 • Sant Andreu: plaça d’Orfila, plaça del Comerç i el carrer del Segre (entre el carrer del Pont i el carrer del Cinca).
 • Sant Martí: rambla del Poblenou (entre el passeig de Calvell i l’avinguda Diagonal), carrer del Cabanyal, plaça del Mercat, plaça de Font i Sagué i carrer de la Sèquia Comtal.

Signatures de Sant Jordi 2023

Aquí t’oferim un cercador de signatures de Sant Jordi 2023 perquè localitzis en quins punts de Barcelona hi haurà escriptors i escriptores firmant exemplars. Ho anirem ampliant!


Llibres per Sant Jordi 2023: tria d’obres

Si busques llibres per Sant Jordi 2023, a betevé t’ho posem fàcil. Hem fet una selecció de novetats editorials: són obres recents per navegar entre l’oferta literària desbordant per celebrar el dia del llibre i la rosa. La llista està en constant actualització!

També pots trobar una selecció de llibres s’ha fet amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona: 60 obres relacionades amb la ciutat dividides en tres categories: escriptors i escriptores de Barcelona, novel·les que passen a Barcelona o que la ciutat hi juga un paper important, i la Barcelona històrica.

A banda, t’oferim:

sant jordi 2023 barcelona

Portes obertes per Sant Jordi 2023

Aquest any tornen les portes obertes per Sant Jordi 2023 a Barcelona. Alguns edificis singulars i espais emblemàtics de la ciutat fan jornada de portes obertes el 23 d’abril, per celebrar la diada dels llibres i les roses. Moltes de les visites i activitats previstes per aquest Sant Jordi a Barcelona són gratuïtes.

sant jordi 2023 barcelona

La Sagrada Família per Sant Jordi

Un any més la Sagrada Família participa a la diada de Sant Jordi. A continuació us avancem dues de les activitats que oferirà:

Visita guiada la vigília de Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi a la Sagrada Família començarà el dia 22 d’abril 2023 amb una visita a porta tancada: tres franges horàries d’accés entre les 20.30 h i les 21.15 h. El temple ha fet un sorteig de 90 entrades dobles.

Entrada gratuïta per a Jordis i Jordines

Tal com ja es va fer l’any passat, la Sagrada Família oferirà la possibilitat de visitar el mateix 23 d’abril el temple gratuïtament a tots aquells que celebren el seu sant en aquesta diada tan assenyalada: a tots els Jordis i Jordines del món (porteu document que ho acrediti!) sense necessitat de reserva, de les 10.30 a les 19 hores. Ah! hi podreu accedir amb un o una acompanyant.


La Casa Batlló s’inunda de roses

Com ja és tradició, aquest 23 d’abril, la façana de la Casa Batlló tornarà a omplir-se de roses vermelles. L’emblemàtica obra modernista decorarà les balconades amb un miler de flors artesanes des de la matinada del 21 d’abril i fins la nit del 23 d’abril. A més, un mantell de roses cobriran els vestíbul de l’edifici i convidaran als visitants a fer un viatge olfactiu de la mà de la Fundació Ernesto Ventós.

Casa batlló sant jordi

Sant Jordi al Festival Model: vine als Encants!

Dins de Model Festival d’Arquitectures, el 23 d’abril gaudeix de la 1a Fira del Llibre d’Arquitectura al Mercat dels Encants! Engegarà a les 12 h amb un vermut-debat entre editorials d’arquitectura, continuaran amb presentacions de llibres i monòlegs relacionats amb el mercat. Aquest esdeveniment és gratuït i és obert a tothom però cal reservar la teva plaça! Les places són limitades.

 • 12 a 13 h: Vermut-debat sobre llibres, edició i arquitectura.
 • 12 a 13.30 a 16.30 h: Monòlegs i presentacions de llibres relacionats amb el Mercat dels Encants.
 • 16.30 a 17.30 h: Hora Model: Menjallibres, a càrrec d’h3o Architects i dissenyat per Tiberi Club.
 • 17.30 a 19 h: Debats sobre privilegi i arquitectura. 
 • 19 a 22 h: Festa a càrrec de Temporary Pleasure.

Visites guiades al Parc Güell amb descompte

El Parc Güell reprèn les visites guiades en català, castellà, anglès i francès per conèixer més detalls sobre la història d’aquest espai de Barcelona. El preu de les visites és de 22 €, però si optes per la visita guiada en català i coincidint amb el cap de setmana del 22 i 23 d’abril (Sant Jordi), el preu serà de 16 €.


Sant Jordi Musical, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm

Arriba a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm una nova edició del Sant Jordi Musical. Diumenge, 23 d’abril, aquest espai s’omplirà de concerts i de signatura de discos, entre moltes altres propostes. L’accés és gratuït.


Jazztrònica, especial Sant Jordi a la Mar Bella

Edició especial de Jazztrònica al CEM Mar Bella el 22 i 23 d’abril. És un esdeveniment per a tots els públics pensat per passar-hi el dia, escoltant bona música i gaudint de la resta de propostes. Hi haurà gastronomia i punts de venda de llibres i vinils!

jazztronica sant jordi

Sant Jordi a la Casa Seat

Un any més Casa Seat (Passeig de Gràcia 109) s’apunta a la celebració de la diada de Sant Jordi amb diverses activitats el mateix diumenge 23 d’abril. Entre les 11 i les 17 h hi haurà lectura de contes de Pere Calders i entre les 13 i la 16 h d’El Petit Príncep. A més, d’11.15 a 17.15 h hi haurà un taller infantil per crear el teu propi llibre. Totes les activitats necessiten reserva prèvia.


bcn-film-fest

Setena edició del Festival Internacional de Cinema de Barcelona – Sant Jordi, el BCN Film Fest 2023, ens proposa una selecció de títols nacionals i internacionals, sempre amb la relació entre cinema i literatura com un dels seus principals eixos temàtics. Del 20 al 28 d’abril 2023, als Verdi (i altres sales).

bcn film fest 2023

Sant Jordi 2023 a Sidecar: 10 hores d’esdeveniments literaris i musicals

Diumenge 23 d’abril Edicions 66, l’editorial que ha publicat el llibre de Roberto Tierz, responsable de la Sala Sidecar, ‘Aquest no és el llibre del Sidecar’, celebrarà a la sala la diada de Sant Jordi.

A més de tenir tot el catàleg de l’editorial en exposició, el dia de Sant Jordi podreu gaudir de 10 hores d’esdeveniments literaris i musicals. Concerts acústics, DJ sets, presentacions de llibres i molt més! Tot queda dins les celebracions del 40è aniversari de Sidecar.

Programa musical

 • 12 h: DJ Eneida Fever!
 • 13 h: Joan Colomo
 • 17 h: Invisible Harvey
 • 18 h: Dj Andrés Navinés
 • 19 h: Myriam Swanson i Jordi Mena
 • 20 h: Ricky Gil

Antic Teatre celebra el 20è aniversari i l’OFF Sant Jordi

El diumenge 23 d’abril per celebrar el vintè aniversari i l’OFF Sant Jordi, l’Antic Teatre ha preparat un brindis i una actuació d’artistes històrics de l’espai com Roger Pelàez, Agnès Mateus, Quim Tarrida, Juan Navarro, Semolina Tomic, Verònica Navas i Esmeralda Colette. La celebració coincidirà amb l’OFF Sant Jordi organitzat conjuntament amb la llibreria Calders i la llibreria On The Road, que muntaran paradetes amb venda i signatura de llibres nous i de segona mà. L’Horiginal tancarà la diada amb un recital de poesia i micro obert.

Programa

 • 11.30  h: Brindis pels 20 anys de l’Antic Teatre. 
 • 12  h Performance a càrrec de Roger Pelàez amb Agnès Mateus, Quim Tarrida, Juan Navarro, Semolina Tomic, Verónica Navas i Esmeralda Colette. 

A la terrassa i al jardí 

 • 11 a 18 h venda de llibres. 
 • 11 a 14 h i de 16 a 18 h signatura de llibres amb els i les autors/es.

A la sala

 • 19 h Recital de poesia a càrrec de l’Horiginal.

Celebra el Sant Jordi a la Boqueria

Amb motiu de la celebració de Sant Jordi, dissabte 22 d’abril la Boqueria acollirà diferents presentacions, tertúlies i signatures de llibres relacionats amb la gastronomia i els mercats.

Programa 22 d’abril

 • ‘Tast de Vins amb Harmonia de Lletres: les enòlogues i les escriptores’. Tast de cinc vins de dones maridats amb cinc autores. Entrada lliure.
  Horari: de 13 a 14 h. Espai: Espai Boqueria
 • Taula de diàleg: El rol dels mercats al segle XXI i estratègies per a la seva continuïtat. Marc Casanovas (escriptor i periodista), Vanesa Freixa (escriptora, il·lustradora i experta del món rural) i Josep Sucarrats (periodista, director de la revista Arrels) debatran sobre el paper dels mercats al segle XXI i sobre les estratègies per a la seva continuïtat.
  Horari: d’11.30 a 12.15 h. Espai: Part posterior del mercat, tocant a la plaça de la Gardunya
Mercat de la Boqueria

Sant Jordi a El Palace Barcelona

El Palace Barcelona se suma a les celebracions del 23 d’abril. L’hotel, en col·laboració amb Ona Llibres, acollirà la signatura de llibres de Pilarín Bayés, Jaïr Domínguez i l’Oriol Malet a l’Art Suite Joan Miró. L’espai també regalarà roses als clients i treballadors. Les flors són de la Fundació Make a Wish, que treballa retornant la il·lusió a nens i nenes amb malalties greus.


Per Sant Jordi L’Aquàrium convida nens i nenes!

Els dies 22 i 23 d’abril, els nens i nenes de fins a 10 anys tenen l’entrada gratuïta a L’Aquàrium de Barcelona si vénen acompanyats d’un adult (de pagament).
superilla sant jordi 2023 barcelona

Preguntes freqüents sobre la diada de Sant Jordi

Què fer per Sant Jordi a Barcelona?

Tens diverses opcions per gaudir de la diada de Sant Jordi a Barcelona: activitats per a tots els públics, parades de roses i llibres, una superilla literària amb carrers tallats al trànsit de cotxes, portes obertes, manualitats per a nens i una oferta molt àmplia!

Quan és la Grossa de Sant Jordi?

No: la grossa de Sant Jordi no es farà el 23 d’abril. Malgrat tenir aquest nom amb motiu del dia de la rosa i el llibre, el sorteig arribarà uns dies més tard: el 27 d’abril. Consulta aquesta guia completa sobre la Grossa de Sant Jordi 2023.

Des de quan se celebra Sant Jordi a Barcelona?

Sant Jordi va convertir-se en patró de Catalunya l’any 1456, tot i que n’hi havia devoció des de molt abans. El segle XVI ja es celebraven festes cada 23 d’abril però va ser amb la Renaixença que la diada “va anar assolint protagonisme en el món intel·lectual i cívic del país“. Amplia la informació amb tota la història de la diada de Sant Jordi.

Quin significat té el color de la rosa de Sant Jordi?

La llegenda de Sant Jordi explica que, després de fer front al drac, el cavaller li provoca una ferida de mort, de la qual brolla sang. Sang de color vermell, un color també relacionat amb l’amor romàntic, la passió i la sexualitat. D’aquí que la rosa majoritàriament sigui vermella. El blanc està relacionat amb la puresa i la rosa de color rosa, amb l’absència de maldat.