regals Sant Jordi 2023

Busques regals per Sant Jordi? En aquesta festivitat catalana del 23 d’abril, les persones acostumen a intercanviar roses i llibres com a regal. Es tracta d’una celebració cultural que desperta un gran interès de la ciutadania, gran part de la qual surt al carrer per gaudir de l’ambient amb parades de roses i llibres. A continuació et donem algunes idees de regals pel Sant Jordi 2024!

Primer regal per Sant Jordi: un llibre

Sant Jordi és conegut com el dia del llibre a Catalunya. Això vol dir, doncs, que regalar un llibre és una opció tradicional i molt ben rebuda per a aquell que rep l’obsequi. Tens dues opcions bàsiques: triar un llibre de l’autor o gènere preferit de la persona a qui vols fer el regal o, en canvi, optar per una novetat o un clàssic de la literatura que pugui sorprendre-la!

Si el regal va destinat a un infant o jove, tens l’opció de regalar llibres infantils o juvenils.

Roses per Sant Jordi

La rosa és el regal clàssic de Sant Jordi. Pots optar per una rosa vermella, la flor tradicional del 23 d’abril que simbolitza la passió i l’amor, o per altres colors com el rosa o el blanc, que també són populars. Ara bé, també hi ha al mercat roses ben originals per no deixar ningú indiferent!

Punts de llibre i altres detalls literaris

Els llibres són els grans protagonistes del dia, però també pots optar per regalar un detall relacionat amb la lectura o la literatura. Una llibreta original, marcadors o punts de llibre bonics o fets a mà i un àlbum de fotografies són algunes propostes alternatives al llibre.

També pots optar per fer una rosa de paper o de qualsevol altre material des de casa per fer mostra de la teva creativitat.

Productes relacionats amb la rosa

Si vols que la rosa sigui un element important del regal, a banda de regalar la flor tradicional de la diada, pots optar per un producte que hi estigui relacionat. Un exemple: un sabó amb aroma de rosa. També tens altres opcions com perfums, cosmètics o infusions que olorin a rosa.

Activitats culturals per Sant Jordi

També pots anar més enllà del regal material i optar per regalar una experiència cultural. A banda dels diversos edificis amb portes obertes, pots adquirir entrades per anar al cine, assistir a una obra de teatre, visitar una exposició d’art o gaudir d’un concert. Realment pot ser una opció diferent i ben especial per aquest dia.

Un detall relacionat amb Sant Jordi

Per a molts, Sant Jordi és el millor dia de l’any per l’ambient que s’hi respira i l’impuls que s’aconsegueix donar a la cultura. Si vols que la persona en qüestió guardi un bon record de la diada amb un element que sempre tingui, pots optar per un article temàtic de Sant Jordi: imants per a la nevera, pins per dur-los a la motxilla o a la roba, clauers, adhesius i altres petits objectes en què apareguin llibres, roses, dracs o qualsevol altre element típic d’aquest dia!