sant pau

Aquest any tornen les portes obertes per Sant Jordi a Barcelona! Alguns edificis singulars i espais emblemàtics de la ciutat fan jornada de portes obertes el 23 d’abril, per celebrar la diada dels llibres i roses. Aquí us en fem la llista!


Recinte Modernista de Sant Pau

El Recinte Modernista de Sant Pau fa jornada de portes obertes per Sant Jordi. Caldrà fer reserva prèvia per internet. Portes obertes: divendres 23 d’abril, de 10 a 14 h.
Es convidarà tothom a seguir un itinerari que permet identificar les
referències a la llegenda de Sant Jordi que hi ha a l’antic Hospital.

  • 11 h: els visitants gaudiran d’una lectura pública feta per l’alumnat de l’Escola Mas Casanovas, recitals de lied i podran visitar la instal·lació artística ‘El jardí de les delícies’
  • 11 a 14 h tindran lloc diverses masterclasses de lied a la Sala Lluís Domènech i Montaner, en el marc del cicle Primavera LIFE que impulsa la Fundació Victoria de los Ángeles.

Biblioteca de Catalunya

Visita en jornada de portes obertes la Biblioteca de Catalunya (Carrer de l’Hospital, 56) coincidint amb la diada de Sant Jordi, el 23 d’abril. Aquest any s’ha adaptat a la situació sanitària i només es faran visites guiades, en grups de deu persones. Podeu concertar-les amb antelació.

  • De 10 h a 19.20 h: portes obertes (concertades)

A l’Espai Zero , al vestíbul d’entrada , hi haurà l’exposició Joan Manén, el cavaller ben trobat que estarà oberta a partir del dia 19 d’abril. Al final de la visita, Ramon Sunyer i Pol Cruells oferiran diverses audicions de pianola.

Biblioteca de Catalunya

Ateneu Barcelonès

L’Ateneu Barcelonès (Canuda, 6) obre portes per Sant Jordi amb les següents activitats:

  • 12 a 14 h: Tradicional lectura en veu alta (obra de Felícia Fuster, Joan Triadú i Teresa Jové) | Lectura al jardí de l’Ateneu
  • 14 a 16 h: Joves veus a l’Ateneu. Si voleu gaudir de bona música i escoltar cançons actuals al jardí de l’Ateneu Barcelonès, divendres 23 d’abril ho podreu fer amb les veus joves de l’àrea de cant de L’Escola de Músics i JPC, una escola del barri del Raval.
  • 18 h: Gaudeix del teatre a l’Ateneu amb la representació de ‘Solitud a Stromboli. Somnis, signes i símbols’. Un monòleg interpretat per Fina Rius en el paper de la Dra. Nela Simari.


Centre Excursionista de Catalunya

  • De 10 h a 19 h

Aquest 23 d’abril el CEC (Paradís 10) obre les seves portes per celebrar la diada de Sant Jordi. Al llarg del dia es podrà visitar l’emblemàtica seu del Centre, on un guia voluntari de l’entitat us explicarà la història i tot l’art que s’hi amaga, des de les quatre columnes romanes del temple d’August o les figures renaixentistes, fins a quadres de Miró o cartells modernistes. Un viatge cultural de la Barcelona romana fins a la societat actual. La visita serà de deu minuts i per a un màxim de sis persones. Cal inscripció prèvia.


Institut d’Estudis Catalans

El dia 23 d’abril l’Institut d’Estudis Catalans (Carme 47) celebrarà la Diada de Sant Jordi amb una jornada de portes obertes (i una parada de llibres al pati de la Casa de Convalescència). 

  • De 16 h a 20 h: Portes obertes | Es visitar la Sala Prat de la Riba, la Sala Puig i Cadafalch, la capella i el jardí Mercè Rodoreda.

Palau Guëll

El Palau Güell obrirà al públic de forma gratuïta per celebrar la diada de Sant Jordi. De les 10 a 14.30 h i de 15.30 a 20 h. Tot i ser d’accés gratuït, cal adquirir entrades prèviament | ESGOTAT


Museu d’Història de Catalunya

  • De 10 a 19 h: Portes Obertes al Museu d’Història de Catalunya (Plaça de Pau Vila, 3)