Aquest any tornen les portes obertes per Sant Jordi 2022 a Barcelona! Alguns edificis singulars i espais emblemàtics de la ciutat fan jornada de portes obertes el 23 d’abril, per celebrar la diada dels llibres i les roses. Moltes de les visites i activitats previstes per aquest Sant Jordi a Barcelona són gratuïtes.

A continuació t’expliquem tot el que cal saber sobre les portes obertes a Barcelona per Sant Jordi 2022 i què fer i visitar gratis aquest 23 d’abril.

Sant Jordi 2022 a Barcelona: La diada del 23 d’abril recupera l’esperit prepandèmia | DIRECTE

Recinte Modernista de Sant Pau

El Recinte Modernista de Sant Pau fa jornada de portes obertes per Sant Jordi, dissabte 23 d’abril, de 10 a 17.30 h i d’11.30 a 14 h tindran lloc diverses classes magistrals de lied a la Sala Lluís Domènech i Montaner, en el marc del cicle que impulsa la Fundació Victòria dels Àngels.


Com serà el Sant Jordi 2022 a Barcelona? Tots els detalls de la diada

Pavelló Mies van der Rohe

Jornada de portes obertes dissabte 23 d’abril per Sant Jordi al Pavelló Mies van der Rohe, amb un pavelló de lectura, on hi haurà una parada de llibres, espai per llegir i un espectacle.

Finalment, en lloc de a les 19 h es farà a les 18 h, per tant, per Sant Jordi portes obertes al Pavelló Mies van der Rohe de 10 a 17 h i, a les 18 h, espectacle de dansa que es repetiran el diumenge 24 a les 12h

  • De 10 a 17 h: portes obertes
  • A les 18 h: espectacle | Pavelló de música i dansa: ‘Desiré de paragüas’ – cia. Vanholzer | Espectacle de dansa contemporània i música en directe al Pavelló Mies van der Rohe del reconegut coreògraf Raphael Miro Holzer

Diumenge 24 d’abril no hi haurà jornada de portes obertes, però sí que es repetirà l’espectacle a les 12 h.

mies van der rohe
betevé surt al carrer per la diada de Sant Jordi 2022 a Barcelona, amb una programació especial

Biblioteca de Catalunya

Visita en jornada de portes obertes a la Biblioteca de Catalunya (carrer de l’Hospital, 56) coincidint amb la diada de Sant Jordi, el 23 d’abril.

Cada any la Biblioteca de Catalunya celebra una jornada de portes obertes per Sant Jordi. Aquest any serà en dissabte i l’horari serà de 10 a 18 h (últim passi a les 17 h). Aquell dia no hi haurà l’activitat habitual de la biblioteca, només s’obrirà per visites seguint un itinerari senyalitzat.

A les sales de lectura hi haurà mostres de diferents tipus de documents preparats especialment per a l’ocasió (sobre Maria Antònia Oliver, Gabriel Ferrater, Isidre Bonsoms, Miguel Gallardo, premis Mini-Print, etc.) així com una sobre Manuel Vázquez Montalbán a la Sala d’Exposicions i una altra sobre revistes infantils a l’Espai Zero, al vestíbul. A més, hi haurà concerts de pianola.

  • De 10 h a 18 h: portes obertes | Visites individuals i en grup (cada mitja hora)
Biblioteca de Catalunya

Què fer per Sant Jordi 2022 a Barcelona?

Ateneu Barcelonès

  • D’11 a 20 h: L’Ateneu Barcelonès (carrer de Canuda, 6) obre portes per Sant Jordi.
  • De 12 a 14 h, jardí: Lectura en veu alta de Sant Jordi. L’Ateneu continua la tradició de llegir en veu alta textos d’obres destacades de la literatura catalana actual. Aquest any, a través de la lectura de fragments emblemàtics de les seves obres, a Gabriel Ferrater, Joan Fuster i Guillem Viladot.

Parades de Sant Jordi 2022 a Barcelona amb llibres i roses | MAPA

Fundació Antoni Tàpies

  • De 10 a 19 h

Aquest Sant Jordi la Fundació Antoni Tàpies tindrà una paradeta de llibres i, a més, podràs visitar les exposicions actuals: ‘Goshka Macuga. En moviment’ i ‘Tàpies. Malenconia’. I ta,bé, per cada llibre que compris (amb un 10% de descompte) et regalaran dues entrades al museu.


Centre Excursionista de Catalunya

  • De 10 h a 19 h

Aquest 23 d’abril el CEC (carrer del Paradís, 10) obre les portes per celebrar la diada de Sant Jordi. Al llarg del dia es podrà visitar l’emblemàtica seu del centre, on un guia voluntari de l’entitat us explicarà la història i tot l’art que s’hi amaga, des de les quatre columnes romanes del temple d’August o les figures renaixentistes, fins a quadres de Miró o cartells modernistes. Un viatge cultural de la Barcelona romana fins a la societat actual.

Per què es regalen llibres i roses per Sant Jordi?

Institut d’Estudis Catalans

El dia 23 d’abril l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47) celebrarà la diada de Sant Jordi amb una jornada de portes obertes (i una parada de llibres al pati de la Casa de Convalescència). 

  • Horari per confirmar | Es visitarà la Sala Prat de la Riba, la Puig i Cadafalch, la capella i el jardí de Mercè Rodoreda.
La història de Sant Jordi a Barcelona: des de quan se celebra a la ciutat?

Palau Guëll

El Palau Güell obrirà al públic de forma gratuïta per celebrar la diada de Sant Jordi. Dissabte 23 d’abril a les 10 a les 20 h (últim accés a les 19 h). Tot i ser d’accés gratuït, cal adquirir entrades. Pendent de confirmar com es farà la reserva.


Museu d’Història de Catalunya

  • De 10 a 19 h: portes Obertes al Museu d’Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3)