portes obertes sant jordi 2023 barcelona

Aquest any tornen les portes obertes per Sant Jordi 2023 a Barcelona! Alguns edificis singulars i espais emblemàtics de la ciutat fan jornada de portes obertes el 23 d’abril, per celebrar la diada dels llibres i les roses. Moltes de les visites i activitats previstes per aquest Sant Jordi a Barcelona són gratuïtes.

A continuació t’expliquem tot el que cal saber sobre les portes obertes a Barcelona per Sant Jordi 2023 i què fer i visitar gratis aquest 23 d’abril.


Recinte Modernista de Sant Pau

El Recinte Modernista de Sant Pau fa jornada de portes obertes per Sant Jordi, de 10 a 17 h. A més de visitar els diversos espais, es podrà participar en diverses activitats que permetran acostar la figura de Domènech i Montaner, arquitecte del recinte, i la història del Recinte al públic més local, just en l’any del centenari de la mort de l’arquitecte.


Ajuntament de Barcelona

El diumenge 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, l’Ajuntament de Barcelona celebra una jornada de portes obertes, de 10 a 20 h. Entrada pel carrer de la Ciutat, façana gòtica.

L’accés és lliure i gratuït (amb aforament limitat), i la ciutadania podrà visitar: l’Escala Negra, la Capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, el Saló del Bon Govern, la Sala del Treball, el despatx de l’alcaldessa, el Saló de Carles Pi i Sunyer, el Saló de Cent, el Saló del Consolat de Mar, la Sala Tàpies, el Despatx d’Honor, el Saló de Carles III, el Saló de la Ciutat, la Galeria Gòtica i l’Escala d’Honor.

També es podrà visitar el Mirador M. Aurèlia Capmany, situat a la novena planta de l’edifici Novíssim (entrada per la plaça de Sant Miquel).

Recordeu que al mateix ajuntament es tornarà a fer el 23 d’abril una jornada de venda de roses solidàries.

portes obertes ajuntament barcelona santa eulalia 2023


Pavelló Mies van der Rohe

De 10 a 20 h el Pavelló Mies van der Rohe se suma a la jornada de portes obertes el 23 d’abril amb un pavelló de lectura, on hi haurà una parada de llibres i un espai per llegir.

mies van der rohe

Biblioteca de Catalunya

La Biblioteca de Catalunya (carrer de l’Hospital, 56) obre portes coincidint amb Sant Jordi per mostrar els diferents espais i algunes de les valuoses col·leccions que custodia. Es pot visitar la biblioteca individualment seguint l’itinerari establert o fer la visita amb una guia que explica la història, funcions, col·leccions i serveis. Cal fer reserva prèvia.

Biblioteca de Catalunya


Sagrada Família, només als Jordis i Jordines!

Un any més la Sagrada Família participa a la diada de Sant Jordi. El mateix diumenge 23 d’abril fa jornada de portes obertes (gratuïtes) a tots els Jordis i Jordines del món (porteu document que ho acrediti!), sense necessitat de reserva, de les 10.30 a les 19 hores.

I a banda, ja es coneix el nom dels guanyadors del sorteig de 90 entrades dobles per accedir al temple en una visita nocturna la vigília, el 22 d’abril al vespre.


Palau de la Generalitat

El 23 d’abril també es fa una visita de portes obertes al Palau de la Generalitat que permet visitar els espais institucionals i monumentals de la seu del Govern de la Generalitat de Catalunya.

La visita comença a la planta baixa del Palau on es pot veure la Sala Clavé, la Sala de Premsa i l’Auditori. A la planta noble, la Sala Tàpies, Sala Torres García, Sala del Govern, Capella de Sant Jordi, Sagristia i Saló de Sant Jordi. També els espais oberts del Tarongers, Galeria Gòtica, escala Gòtica i el pati Gòtic.


Ateneu Barcelonès

L’Ateneu Barcelonès (carrer de Canuda, 6) obre portes per Sant Jordi, el diumenge 23 d’abril

  • d’11 a 20 h: Jornada de portes obertes

Visiteu el Palau Savassona, seu de l’Ateneu Barcelonès: la Biblioteca, la sala Pompeu Fabra, la sala d’actes Oriol Bohigas, les sales de conversa…

  • de 12 a 14 h, al jardí

Lectura en veu alta. L’Ateneu us convida a participar a la “Lectura en veu alta de Sant Jordi” per continuar amb la tradició de llegir en veu alta textos d’obres destacades de la literatura catalana actual. Aquest any, fragments emblemàtics de les obres del Rector de Vallfogona, Josep Vallverdú Maria Mercè Marçal. (Cal reserva prèvia)

  • a les 18.30 h, sala Oriol Bohigas

Teatre: ‘La casa en obres’. Lectura dramatitzada configurada a partir de fragments d’aquesta obra, basada en la vida i l’obra de l’escriptor Blai Bonet. Espectacle escrit i dirigit per Pep Tosar i interpretat per Joan Fullana, Albert Mèlich i Pep Tosar. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

(Per cert, totes les persones que us feu sòcies de l’Ateneu Barcelonès durant la setmana de Sant Jordi -del 21 d’abril al 2 de maig- us estalviareu la quota d’ingrés).


Fundació Photographic Social Vision

Aquest espai obre portes a la seva nova seu, a Villa Alegre (Via Augusta, 175), durant la diada de Sant Jordi. Fundació Photographic Social Vision és un espai habitualment tancat, on diumenge 23 d’abril es farà una jornada dedicada al fotollibre

  • 12 h: Presentació del llibre “Joana Biarnés. Moda a peu de carrer”. editat per l’editorial Blume i la Fundació Photographic, amb la presència del comissari de l’exposició Josep Casamartina i de Manuel Outumuro, responsable del pròleg.
  • 13 h: L’autor Jordi Rovira signarà el seu llibre “No serà fàcil. Joana Biarnés, una fotògrafa en un món d’homes”, editat per La Campana. El fotògraf de moda Manuel Outumuro també signarà els seus llibres
  • 18 h: Presentació del fotollibre “Devil’s Rib”, guanyador de la segona edició de l’Star Photobook Dummy Award, amb el seu autor, el fotògraf Mateusz Kowalik, Arianna Rinaldo i els co-editors.

Institut d’Estudis Catalans

El dia 23 d’abril l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47) celebra la diada de Sant Jordi amb una jornada de portes obertes (i una parada de llibres al pati de la Casa de Convalescència). 


Palau Guëll

El Palau Güell obrirà al públic de forma gratuïta el 23 d’abril per celebrar la diada de Sant Jordi. Tot i ser d’accés gratuït, cal adquirir entrades. De 10 a 17.30 h


Museu d’Història de Catalunya

El Museu d’Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3) se suma a la llista d’edificis emblemàtics de la ciutat que s’obren per Sant Jordi. Podràs visitar aquest equipament entre les 10 i les 14.30 h.Museu d’Arqueologia de Catalunya

Activitat especial el 23 d’abril amb motiu de la Diada de Sant Jordi: ‘Heroi per un dia’. Quan pensem en la mitologia grecoromana ens vénen al cap els noms de Zeus, Afrodita, Apol·lo… però qui eren aquests déus?  I d’on surten aquests personatges? Què fa que la societat creï aquests déus? I amb aquestes característiques? En aquesta activitat ho aprendreu!. A les 11 h (de 10 a 12 anys). A més podeu entrar lliurement a visitar el centre.

Què vols saber del Sant Jordi 2023?