portes obertes sant jordi 2024 barcelona

Aquest any tornen les portes obertes per Sant Jordi 2024 a Barcelona! Alguns edificis singulars i espais emblemàtics de la ciutat fan jornada de portes obertes el 23 d’abril, per celebrar la diada dels llibres i les roses. Moltes de les visites i activitats previstes per aquest Sant Jordi a Barcelona són gratuïtes.

A continuació t’expliquem tot el que cal saber sobre les portes obertes a Barcelona per Sant Jordi 2024 i què fer i visitar gratis aquest 23 d’abril.Ajuntament de Barcelona

El consistori obre portes el diumenge previ a la Diada de Sant Jordi, és a dir, diumenge 21 d’abril, de 10 a 20 h. Entrada pel carrer de la Ciutat, façana gòtica. L’accés és lliure (sense reserva prèvia) i gratuït (amb aforament limitat).

Què hi podreu fer:

 • Visitar: l’Escala Negra, la Capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, el Saló del Bon Govern, la Sala del Treball, el despatx de l’alcaldessa, el Saló de Carles Pi i Sunyer, el Saló de Cent, el Saló del Consolat de Mar, la Sala Tàpies, el Despatx d’Honor, el Saló de Carles III, el Saló de la Ciutat, la Galeria Gòtica i l’Escala d’Honor. Tot plegat amb la recreació de personatges històrics durant el recorregut, la jornada comptarà amb actors que recrearan personatges històrics!
 • Pujar: al Mirador M. Aurèlia Capmany, situat a la novena planta de l’edifici Novíssim (entrada per la plaça de Sant Miquel).
 • Gaudir en família: d’espectacle de titelles en què es representarà un clàssic dels contes catalans, ‘En Patufet’. En acabar, hi haurà un taller de titelles en què els infants podran fer i personalitzar el seu propi titella del cavaller Sant Jordi. Quatre passis de l’espectacle: 11 h, 12 h, 16 h i 17 h.
portes obertes ajuntament barcelona santa eulalia 2023

Recinte Modernista de Sant Pau

El Recinte Modernista de Sant Pau fa jornada de portes obertes per Sant Jordi, de 9.30 a 18.30 h. A més de visitar els diversos espais, es podrà participar en diverses activitats que permetran acostar la figura de Domènech i Montaner, arquitecte del recinte, i la història del Recinte al públic més local, just en l’any del centenari de la mort de l’arquitecte. Gratuït amb reserva prèvia online

Programa:

Tot el dia (de 9.30 a 18.30 h)

 • 10 anys Sant Pau Recinte Modernista: projeccions als auditoris del Pavelló de l’Administració
 • Els dracs i les roses de Sant Pau: descobriu les referències a la llegenda de Sant Jordi que hi ha amagades per diferents racons de l’antic hospital amb l’ajuda d’un plànol interactiu que us podreu descarregar al mòbil.
 • Parada de llibres a l’accés principal del Recinte Modernista

D’11 a 12 h

 • Concert de la Jove Camerata Orpheus a la sala Lluís Domènech i Montaner
 • Lectura del llibre “El corazón de Sant Pau” de Carlos Paytubí, a càrrec de membres de l’Associació d’Amics i Alumnes de l’Hospital de la Santa creu i Sant Pau.

De 12 a 14 h

 • Jam Session de Lied a la sala Lluís Domènech i Montaner


Pavelló Mies van der Rohe

El Pavelló Mies van der Rohe se suma a la jornada de portes obertes el 23 d’abril, de 10 a 20 h, amb un pavelló de lectura, on hi haurà una parada de llibres i un espai per llegir. (accés lliure, sense reserva prèvia)

mies van der rohe

Biblioteca de Catalunya

La Biblioteca de Catalunya (carrer de l’Hospital, 56) obre portes coincidint amb Sant Jordi, el dimarts 23 d’abril, de 10 a 18 h, per mostrar els diferents espais i algunes de les valuoses col·leccions que custodia. Es pot visitar la biblioteca individualment seguint l’itinerari establert o fer la visita amb una guia que explica la història, funcions, col·leccions i serveis. Cal fer reserva prèvia.

Biblioteca de Catalunya


Sagrada Família: portes obertes als Jordis i Jordines!

Jornada de portes obertes (gratuïtes) a la Sagrada Família per als Jordis i Jordines (de tot el món). Durant el dia 23 d’abril, totes aquelles persones que tinguin aquest nom i que, per tant, aquest dia celebren el seu sant, podran accedir gratuïtament a la Basílica amb un acompanyant, sense necessitat de reservar entrada.

A més a més, hi haurà una visita guiada fora de l’horari habitual durant la vigília de Sant Jordi: se sortejaran 90 entrades dobles per poder gaudir de l’excepcional llum del Temple al capvespre.
Com fer-ho? Totes les persones interessades poden inscriure’s al sorteig a través d’un formulari disponible a la web i a les xarxes socials, entre les 10 h del 12 d’abril i les 10 h del 18 d’abril. El sorteig se celebrarà el dijous 18 d’abril, i les persones guanyadores rebran les seves entrades per correu electrònic durant els dies següents.

I per últim!: amb motiu de la diada de Sant Jordi, s’instal·la a la Sagrada Família la projecció d’art digital ‘Rosa, Rosae’, creada amb intel·ligència artificial especialment per a l’ocasió i basada en els valors d’innovació i creativitat.


Palau de la Generalitat

El 23 d’abril també es fa una visita de portes obertes al Palau de la Generalitat (horaris per confirmar) que permet visitar els espais institucionals i monumentals de la seu del Govern de la Generalitat de Catalunya.

La visita comença a la planta baixa del Palau on es pot veure la Sala Clavé, la Sala de Premsa i l’Auditori. A la planta noble, la Sala Tàpies, Sala Torres García, Sala del Govern, Capella de Sant Jordi, Sagristia i Saló de Sant Jordi. També els espais oberts del Tarongers, Galeria Gòtica, escala Gòtica i el pati Gòtic.

POTSER US INTERESSA SABER QUE: El Palau de la Generalitat de Catalunya obre les seves portes a les visites presencials, gratuïtes i amb aforament limitat. Es pot visitar, prèvia sol·licitud, el segon i el quart cap de setmana de mes (dissabte i diumenge), llevat del mes d’agost.Ateneu Barcelonès

L’Ateneu Barcelonès (carrer de Canuda, 6) obre portes per Sant Jordi, el diumenge 23 d’abril

 • d’11 a 20 h: Jornada de portes obertes

Visiteu el Palau Savassona, seu de l’Ateneu Barcelonès: la Biblioteca, la sala Pompeu Fabra, la sala d’actes Oriol Bohigas, les sales de conversa…i també les següents activitats:

 • Lectura en veu alta: de 12 a 14 h, jardí

Us convidem a participar a la “Lectura en veu alta de Sant Jordi”. Continuem la tradició de llegir en veu alta textos d’obres destacades de la literatura catalana actual. Aquest any, a través de la lectura de fragments de les seves obres d’Àngel GuimeràVicent Andrés EstellésJordi SarsanedasMontserrat Vayreda i Joan Salvat- Papasseit. (Per apuntar-vos, cal trucar a Atenció al soci: Tel. 93 343 61 21 o bé enviar un correu electrònic a: lecturasantjordi@ateneubcn.cat)

 • Teatre: a les 18:30 h, sala Oriol Bohigas

El quadern gris’, amb Joan Anguera i Joan Alavedra
Joan Anguera recupera, quinze anys després, El Quadern Gris, una producció dirigida l’any 2009 per Joan Ollé. En aquesta versió intimista de l’espectacle original, Anguera recita el text acompanyat de l’acordió de Joan Alavedra. Una producció en el record de Joan Ollé. Entrada gratuïta. Aforament limitat.


Fundació Photographic Social Vision

Aquest espai obre portes a la seva seu, a Villa Alegre (Via Augusta, 175), durant la diada de Sant Jordi. Fundació Photographic Social Vision és un espai habitualment tancat, on dimarts 23 d’abril es farà la segona edició de la seva fira de fotollibres amb les editorials Blume, Ediciones Posibles, La Mirada Creadora, Ojos de Buey, Phree i RM, màximes representants del gènere.

 • Entre altres autors, presentaran llibres la fotògrafa Isabel Azkarate, considerada la dona pionera del fotoperiodisme basc.
 • Signaran llibres els fotògrafs Manuel Outumuro, Alex Llovet, Josep Maria de Llobet, Adra PallónSandra Balsells, Sergi Bernal, l’antropòleg visual Roger Canals, i Alex Maspons, hereu de l’Arxiu Oriol Maspons.
 • Quim Vives signarà els seus dos nous llibres amb la foto fixa de la pel·lícula ‘La Sociedad de la Nieve‘, de J.A. Bayona, i del biopic sobre l’humorista Eugenio ‘Saben aquell‘, de David Trueba.


Institut d’Estudis Catalans

El dimarts 23 d’abril l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47) celebra la diada de Sant Jordi amb una jornada de portes obertes al claustre. De 10 a 14 h


Palau Guëll

El Palau Güell obrirà al públic de forma gratuïta el dimarts 23 d’abril per celebrar la diada de Sant Jordi. Tot i ser d’accés gratuït, cal adquirir entrades. De 10 a 20 h | IMPORTANT: per accedir-hi gratuïtament també cal fer una reserva prèvia, a partir del 19 d’abril, només en línia.


Museu d’Història de Catalunya

El Museu d’Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3) se suma a la llista d’edificis emblemàtics de la ciutat que s’obren dimarts 23 d’abril, diada de Sant Jordi. Podràs visitar aquest equipament entre les 10 i les 19 h.


Museu d’Arqueologia de Catalunya

Portes obertes dimarts 23 d’abril amb motiu de la Diada de Sant Jordi. De 9.30 a 19.30 h. Cal fer reserva online.


2×1 als Jordis i Jordines al Mirador torre Glòries

El Mirador torre Glòries te una sorpresa preparada per a tots els Jordis i Jordines (i aquest nom en tots els idiomes) que, del 20 al 23 de abril, podran gaudir d’una promoció de 2×1 per accedir a l’edifici i pujar al mirador. La promoció només és aplicable a entrades venudes a les taquilles.

mirador torre glories


Què vols saber del Sant Jordi 2024 a Barcelona?