El Sant Jordi 2024 a Barcelona ha suposat tot un repte pel que fa a la mobilitat, ja que és el primer any, des que es va posar en marxa la superilla literària el 2022, que la diada coincideix amb un dia feiner. Es tracta d’una àrea restringida al trànsit molt àmplia, entre Diagonal, la Gran Via, el carrer de Balmes i el carrer de Pau Claris i que aquest any també s’estén per tota la Rambla i el carrer Gran de Gràcia.

Per fer-hi front, l’Ajuntament de Barcelona ha desplegat un dispositiu especial per garantir-ne la seguretat, que ha comptat amb 160 agents de la Guàrdia Urbana i 150 auxiliars. Segons ha explicat l’intendent Jordi Oliveras a betevé, “és un repte, però està anant molt bé”. De fet, Oliveras ha destacat que la mobilitat ha millorat respecte a Sant Jordi de l’any passat. De moment, un dels punts on hi ha hagut més aglomeració de trànsit aquest dimarts al matí ha estat el carrer de Pau Claris.

Tot i això, ha insistit a demanar a la ciutadania que faci els desplaçaments per celebrar la diada en transport públic i prioritàriament amb metro, ja que hi ha moltes línies de bus tallades. En concret, les línies amb afectacions són aquestes: D50, H8, H10, V15, V17, 6, 7, 19, 22, 24, 33, 34, 52 i 54. També les rutes blava i vermella del Bus Turístic.

Circulació prohibida

El trànsit estarà tallat a l’espai central de la superilla de l’Eixample fins a les dues de la matinada. A més, les vies que desemboquen al perímetre d’aquest espai poden tenir afectacions a la mobilitat en funció de l’aglomeració de visitants i l’ocupació de les calçades. També hi pot haver afectacions puntuals dels carrers que desemboquen a la Rambla.

Què vols saber del Sant Jordi 2024 a Barcelona?