roses casa Batlló Sant Jordi

És una de les imatges més buscades cada 23 d’abril: la façana de la Casa Batlló per Sant Jordi 2023. Com és tradició des de 2016, aquest edifici torna a omplir-se de roses vermelles, coincidint amb el dia de la rosa i el llibre. L’emblemàtica obra modernista decora les balconades amb més d’un miler de flors artesanes des de la matinada del 21 d’abril i fins a la nit del 23 d’abril.

La Casa Batlló plena de roses és una de les imatges més compartides a les xarxes socials durant la diada de Sant Jordi i molts barcelonins i turistes la busquen per endur-se un record del dia.

La façana de la Casa Batlló i Sant Jordi

La llegenda de Sant Jordi està representada a la façana de la Casa Batlló i a dos espais de l’interior. A la teulada s’hi pot veure el drac travessat per la creu de quatre braços, que recorda a la llança del cavaller Jordi. Al balcó de l’últim pis també hi ha un balcó en forma de flor que recorda el balcó de la princesa. Una mica més avall, els balcons imiten les restes del drac mort.

Ja a l’interior de l’edifici de Gaudí, hi podem trobar una escala de fusta que recorda la columna de l’animal i a les golfes la seva caixa toràcica.

Viatge olfactiu per la Casa Batlló

L’olfacte té un protagonisme essencial durant la diada de Sant Jordi a la Casa Batlló. El vestíbul de l’edifici es cobreix amb un mantell de roses i la Fundació Ernesto Ventós posa olor a l’obra de Gaudí. Els visitants poden percebre l’aroma de les millors roses del món en un viatge olfactori per gaudir amb els cinc sentits.

On es troba la Casa Batlló?

La Casa Batlló es troba al número 43 del passeig de Gràcia de Barcelona, entre els carrers d’Aragó i Consell de Cent. Per anar-hi, les millors opcions en transport públic són:

  • X1 (bus), amb parada al carrer d’Aragó
  • 7, 22, 24 i V15, amb parada al passeig de Gràcia
  • H10, amb parada al carrer de València
  • L2, L3 i L4, amb parada a passeig de Gràcia
  • Bicing

Què vols saber del Sant Jordi 2023?