Per a la setmana de la diada de Sant Jordi t’hem preparat una selecció del millor cinema de literatura. Vuit pel·lícules basades en llibres que podràs mirar a la televisió i a Movistar+ (canal 166) del 21 al 27 d’abril. A continuació et detallem la programació que hem previst:

‘La plaça del Diamant’

Diumenge, 21 d’abril, a les 22.05 h

Durant l’estiu del 1928 se celebra la festa major del barri de Gràcia de Barcelona sota l’envelat de la plaça del Diamant. La bella Natàlia coneix un jove. Aquesta trobada marcarà la vida de la noia que, des de llavors, es dirà Colometa per desig del seu marit. 

‘Otelo’

Dilluns, 22 d’abril, a les 22.30 h  

L’immortal text de William Shakespeare sobre la gelosia, segons Orson Welles. Otel·lo, un noble al servei de la República de Venècia, amb experiència en la guerra i recentment nomenat regidor a Xipre, es veu envoltat en una intriga apassionant per l’amor que té cap a la seva dona, Desdèmona. 

‘El cartero (y Pablo Neruda)’

Dimarts, 23 d’abril, a les 22.30 h

El Mario (Massimo Troisi) és un home senzill que accepta una feina de carter. La seva feina consisteix a portar el correu a un sol destinatari, el poeta xilè Pablo Neruda (Philippe Noiret), que viu exiliat en un petit poble italià. El Mario se sent fascinat per la figura de Neruda i entre els dos homes anirà creixent una gran amistat. 

‘The Capote tapes’

Dimecres, 24 d’abril, a les 22.30 h 

Documental que indaga en la novel·la que no es va publicar mai de Truman Capote, ‘Answered prayers’, que segurament va acabar desencadenant el seu declivi. Emprant metratge perdut, animació i entrevistes de gent que el coneixia de primera mà, aquest film explora l’impacte d’aquesta obra sense acabar del famós autor d’‘Breakfast at Tiffany’s’. Tant amics com enemics del provocatiu escriptor posen llum sobre la seva agitada vida i destapen una personalitat que la mateixa Lauren Bacall descrivia: ‘’La seva intel·ligència el feia totalment únic’’. 

‘A woman (Kong Xiu)’

Dijous, 25 d’abril, a les 22.30 h 

Basada en la novel·la autobiogràfica ‘Dream’, de l’escriptora Zhang Xiu Zhen, la protagonista d’aquesta pel·lícula treballa en una fàbrica i, en el seu temps lliure, es dedica a la família, però quan pot intenta escriure. L’acció se situa en plena revolució cultural, entre els anys 60 i principis dels 80 del segle XX. En la seva vida personal i familiar, ella és objecte d’abús diari per part de la seva parella, al qual està mantenint, i amb el que ja ha tingut més fills dels que podia tenir. Malgrat tot, acaba derrotant aquestes circumstàncies gràcies a l’escriptura, que es converteix en la seva alliberació. 

‘La sociedad literaria y el pastel de patata’

Divendres, 26 d’abril, a les 15.30 h  

El 1946 una escriptora d’esperit lliure, la Juliet Ashton, estableix una amistat amb els residents de l’illa de Guernsey després de la Segona Guerra Mundial, i decideix escriure un llibre sobre les seves experiències durant la guerra. 

‘El castillo (de Franz Kafka)’

Divendres, 26 d’abril, a les 22.40 h 

Una metàfora d’una societat que manipula i aliena els individus que la conformen. Haneke mostra en aquesta obra la seva habilitat per generar sensacions que l’espectador remeten constantment a l’angoixa existencial de l’home contemporani. 

‘En la carretera’

Dissabte, 27 d’abril, a les 22.45 h 

Després de la mort del seu pare, el Sal Paradise (Sam Riley), un novaiorquès que aspira a ser escriptor, coneix el Dean Moriarty (Garrett Hedlund), un expresidiari d’un encant aclaparador i casat amb l’alliberada i seductora Marylou (Kristen Stewart). El Sal i el Dean es fan amics ràpidament. Assedegats de llibertat i decidits a fugir de la rutina i la monotonia, emprenen un viatge cap al sud amb la Marylou. Adaptació de la novel·la homònima (1957) de Jack Kerouac, obra clau de la generació beat, que descriu un viatge desenfrenat a finals dels anys 40. 


Què vols saber del Sant Jordi 2024 a Barcelona?