No desprenen cap perfum, però meravellen per igual: crisantems, margarides, hortènsies, lliris, violetes i roses, moltes roses, que decoren els mil-i-un racons del Palau de la Música. Coincidint amb la festivitat de Sant Jordi, aquest monument de Domènech i Montaner, declarat Patrimoni Mundial de la Unesco, proposa La Ruta de les Flors, una visita guiada que permet conèixer les espècies que s’amaguen entre l’arquitectura i els ornaments que embadaleixen cada any milers de visitants.

Amb el lliri a la mà

Un equip del ‘Plaça Tísner‘ ha pogut fer aquest recorregut amb la Mercè Mill, cap de guies del Palau de la Música, amb qui ha pujat a l’escenari per veure de ben a prop les roses que decoren el mosaic de trencadís que acompanya les muses. També ha tocat els lliris de les columnes del balcó de la façana principal i ha parat atenció en els capitells amb hortènsies que hi ha al bar. També han descobert flors de plàtan al segon pis i trèvols esgrafiats a les parets que pugen a les plantes superiors.

Molts turistes estrangers identifiquen flors… Mira, mira! paperoles, crisantems!”
Mercè Mill, cap de guies del Palau de la Música

2.000 roses al sostre

La rosa és, amb diferència, la flor estrella, representada amb una vintena de formes. Se la pot trobar per tot arreu, sobretot al sostre de la sala de concerts, on se n’han comptat fins a 2.000. Estan fetes de ceràmica i altres materials, com la pedra, el vidre emplomat a la impressionant lluerna, la fusta i el ferro forjat. La visita inclou, a més, l’explicació de la simbologia de les 16 espècies florals que fins ara s’han identificat i la seva vinculació amb el Modernisme català.

Explica Mercè Mills que encara descobreixen flors en les seves visites i molts turistes estrangers n’identifiquen: “Mira, mira!.. paperoles! crisantems!“. La guia també afegeix que és molt maco veure com les flors són un idioma universal, com la música!

La visita guiada, que es fa en català, castellà i anglès, es pot fer del 22 al 28 d’abril i té un preu de 30 €.