Aquest matí del Sant Jordi 2024 ja s’han vist llargues cues al centre de Barcelona per aconseguir signatures dels escriptors i escriptores. De fet, aquest any hi ha més de 700 autors que aquest dimarts passaran hores fent dedicatòries als seus lectors. Molts dels lectors han arribat a aquests espais molta estona abans de l’inici de les signatures i han fet cua durant més d’una hora i mitja. Hi ha autors que mouen masses i els seus lectors han arribat a fer tres hores de cua. Això ha passat amb l’escriptor malagueny Javier Castillo, que s’ha convertit en un fenomen literari amb més d’un milió d’exemplars venuts de novel·les de misteri.

Aglomeracions al passeig de Gràcia per aconseguir una signatura

El primer Sant Jordi d’Henar Álvarez

Una de les autores que més cues ha concentrat és la guionista i escriptora Henar Álvarez, autora d”Ansia‘, que, de fet, ha començat a signar abans de l’hora prevista al passeig de Gràcia en veure la gentada que l’esperava. Ha explicat, en declaracions a betevé, que aquest és el seu primer Sant Jordi i que l’està gaudint molt perquè li agrada connectar amb els seus lectors.

L’autora Henar Álvarez signant llibres de la novel·la ‘Ansia’

Juan Gómez-Jurado, signant dempeus

L’escriptor Juan Gómez-Jurado, autor de diversos èxits literaris com ‘La reina roja’ ha passat el matí signant dempeus i fent-se fotos amb els seus lectors. Ha explicat a betevé que fa 18 anys que viu Sant Jordi a Barcelona i que fins i tot els editors de Madrid li demanen que un dia passi aquesta diada allà. Hi anirà, diu, “quan l’organitzin igual de bé que a Barcelona”.

També al passeig de Gràcia hi han signat la cuinera Maria Nicolau; el cantant de Love of Lesbian, Santi Balmes, i l’escriptor Eduardo Mendoza, que aplega com sempre llargues cues. Nicolau ha explicat a betevé que “Sant Jordi és el millor dia de l’any”.

Els lectors han fet també cua per obtenir dedicatòries d’escriptors com el músic i comunicador Ramon Gener, l’escriptor i traductor Jordi Puntí i el comunicador Jordi Évole, entre molts d’altres.

Compartint una estona amb els més mediàtics

A més d’aconseguir la signatura dels seus autors favorits, els lectors han aprofitat per conèixer persones mediàtiques que també són escriptors. A la plaça de Catalunya hi havia llarga espera per trobar-se amb Ángel Martín, humorista, comunicador i autor del llibre ‘Por si las voces vuelven’. De fet, una lectora ha vingut des de Berga per comprar-lo i obtenir també la seva signatura. D’altres han volgut immortalitzar el moment amb una fotografia. Se n’han fet, per exemple, amb l’actriu Silvia Abril, autora de ‘Pérdidas de risa. Historias de una mujer imperfecta’, que ha celebrat poder compartir una estona amb la gent que la segueix.

Judit Crehuet i Sandra Sabatés també han format llargues cues amb el seu llibre ‘No me cuentes cuentos’. Les escriptores han confessat estar molt felices de poder participar un any més en aquesta festa dels llibres i la cultura. Moltes altres persones s’han congregat davant dels punts de signatura de Carlos Sobera, Paz Padilla, Juan del Val i el periodista Abraham Orriols, autor del llibre ‘Una vida a les muntanyes’, que narra la vida de Marina Vilalta, la pastora més longeva de Catalunya.

Què vols saber del Sant Jordi 2024 a Barcelona?