superilla sant jordi 2024 barcelona

La coneguda com la superilla de Sant Jordi 2024 a Barcelona ja és una realitat. Per tercer any consecutiu, hi ha un gran espai al centre de la ciutat dedicat exclusivament a la diada del 23 d’abril, amb parades de roses i de llibres lliures del trànsit privat. Una de les novetats principals és que creix el perímetre de la superilla literària. Per exemple, la Rambla repeteix com a epicentre del dia de la rosa i el llibre, amb parades de punta a punta d’aquesta via emblemàtica de Barcelona.

Consulta tots els carrers tallats als cotxes i oberts als vianants per la superilla de Sant Jordi 2024 a Barcelona. T’ho posem fàcil amb un mapa perquè no et perdis!

Carrers tallats per Sant Jordi 2024

La superilla literària a l’Eixample s’aplica al passeig de Gràcia, en el tram des de la Gran Via fins a l’avinguda Diagonal, i a la rambla de Catalunya. A banda, hi ha diversos trams transversals amb parades i sense cotxes al voltant del passeig de Gràcia:

  • Diputació
  • Consell de Cent (després de les obres de l’eix verd)
  • Mallorca
  • Provença
  • Rosselló
  • Còrsega
  • Dos trams de la Diagonal, fins a Balmes

El perímetre reservat per a les parades de roses i llibres connecta el passeig de Gràcia i la rambla de Catalunya amb la Rambla, que de punta a punta tenen punts de venda al carrer. Això, segons els llibreters, permet crear un “circuit de deambulació de persones”. Com l’any passat, la Gran Via i els carrers d’Aragó i de València no pateixen talls de trànsit i, per tant, cotxes i motos poden circular-hi sense restriccions.

A banda, a Gràcia hi ha un eix literari al carrer Gran de Gràcia, entre els Jardinets de Gràcia i la Travessera.

Parades a la superilla de Sant Jordi

El desplegament de la superilla de Sant Jordi permet que professionals del sector del llibre i la rosa puguin instal·lar parades en molts dels carrers que queden dins del perímetre pacificat.

També hi ha signatura de llibres en alguns punts, amb centenars d’autors que signaran els seus exemplars als lectors més fidels! De fet, s’han habilitat mesures per agilitzar la circulació de persones i evitar massificacions.

Què vols saber del Sant Jordi 2024 a Barcelona?