El carrer Gran de Gràcia i l’eix Creu Coberta – carrer de Sants tornen a ser espais exclusivament per a vianants durant els caps de setmana. A partir d’aquest dissabte Barcelona ha recuperat l’Obrim carrers i ha tallat al trànsit aquestes dues grans artèries de la ciutat entre les 10 del matí i les nou de la nit. L’objectiu és que l’espai que s’allibera en treure els cotxes es converteixi en una zona de gaudi per als vianants, on passejar, jugar o anar a comprar amb tranquil·litat i sense soroll.

Al carrer Gran de Gràcia el tall de trànsit es fa entre el carrer de Nil Fabra i la plaça de Nicolás Salmerón, als Jardinets de Gràcia; i, a Creu Coberta i el carrer de Sants, els cotxes no poden circular entre la plaça d’Espanya i el carrer de Munné.

Una terrassa a la calçada del carrer de la Creu Coberta

Creu Coberta demana la pacificació permanent

L’Obrim carrers torna després d’una aturada estiuenca de dos mesos. L’Associació de Comerciants de Creu Coberta, però, creu que la pacificació hauria de ser permanent i no només durant els caps de setmana. Valoren molt positivament la iniciativa, que consideren que dona més visibilitat als seus negocis i que s’ha traduït en un increment de les vendes. Per això, molts comerciants demanen fer un pas més i que es pacifiqui de dilluns a divendres com a mínim des de la plaça d’Espanya fins al carrer del Consell de Cent.

Gran de Gràcia demana fer-hi activitats

A Gran de Gràcia, l’Associació de comerciants admet que el sector valora de manera desigual aquesta iniciativa. Hi ha botiguers que “ho veuen perjudicial pels clients que fan compres a l’engròs els dissabte, per no poder accedir en cotxe”, explica Roderic Font, de l’Eix Gran de Gràcia.

Amb tot, admet que l’entitat vol “organitzar activitats lúdiques i culturals per dinamitzar l’Obrim carrers”, un fet, puntualitza Font, que “necessita de la complicitat de l’administració a l’hora de disposar dels permisos“.