El grup de Valents presenta un programa electoral amb 190 propostes. Amb Eva Parera al capdavant, la formació ha definit la cursa electoral com a “molt barcelonina”, i mostra d’això són algunes de les propostes que ha fet. A continuació et detallem cinc promeses electorals que ha fet Parera de cara a les eleccions municipals 2023 de Barcelona.

1. Repetir uns Jocs Olímpics d’estiu

Amb un passat empresarial esportiu, Eva Parera vol que Barcelona torni a ser ciutat olímpica. “Anem cap als Jocs Olímpics del 2036 i, si no arribem, als del 2040“, això ha declarat la cap de llista de Valents. Segons Parera, un esdeveniment esportiu obligarà a tenir cura d’unes infraestructures que a Barcelona estan “descuidades”.

En la mateixa línia, també buscaran un lloc barceloní per posar el nom del president honorífic del COI, Joan Antoni Samaranch.

2. La Marina del Prat Vermell, el Silicon Valley de Barcelona

Eva Parera pretén transformar el barri de la Marina del Prat Vermell en el Silicon Valley de Barcelona. “És un pol d’atracció, un ‘hub’ tecnològic, de noves ‘start-ups’ amb gent molt jove”, ha definit l’alcaldable de Valents. A més, apostaria per construir-hi habitatge de protecció oficial per a joves. “Podria ser l’11è districte de protecció oficial per a joves que majoritàriament venen de fora de treballar”, ha dit Parera.

3. Obrir 24 hores algunes escoles bressol

Valents denuncia que l’educació “està a la cua de les prioritats” del govern municipal actual. Per això, presenta diverses propostes per defensar, sobretot, l’escola concertada i el sistema educatiu trilingüe. Eva Parera també es compromet a treballar perquè l’educació de zero a tres anys sigui gratuïta i algunes escoles bressol municipals puguin obrir les 24 hores del dia per ajudar els treballadors nocturns, com personal mèdic, policies o personal de neteja.

4. Arribar als 10.000 policies

Seguretat, treball i llibertat són els tres pilars de Valents. Per frenar la delinqüència al carrer, el partit constitucionalista proposa crear un model de seguretat nou que inclou arribar a tenir 10.000 policies i enfortir la coordinació de tots els cossos de seguretat (Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guardia Civil i Policia Portuària).

5. Neteja a través de la intel·ligència artificial

Per Valents, el sistema de recollida porta a porta és “una barbaritat i cal eliminar-lo”. Parera proposa fer servir la intel·ligència artificial per a la recollida de residus i el reciclatge: “Cal invertir en contenidors intel·ligents, ha de ser el mateix contenidor que avisi la central quan està tres quartes parts ple perquè vingui el camió a buidar-lo”. També faria servir la intel·ligència artificial a la planta de tractament de residus per triar el rebuig.

Alhora, es compromet a retirar la taxa de residus que es cobra a la factura de l’aigua, que afirma que és “il·legal”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?