Esquerra Republicana ha fet pública aquest dijous una samarreta amb resposta a la que va fer viral Yolanda Díaz durant l’acte dels comuns a Nou Barris. Una setmana després, la regidora d’ERC, Rosa Suriñach, ha aparegut a l’acte dels republicans a Sants-Montjuïc amb una evolució del missatge que deia “La culpa de tot la té Ada Colau”. En aquesta ocasió, també ratlla el nom de l’alcaldessa per afegir que “La culpa de tot la té la Gene“.

Ha estat la nota divertida d’un acte on Ernest Maragall ha marcat encara més distància amb la candidata de BComú pel que fa als pactes. Maragall ha assegurat que “hem vingut a substituir la senyora Colau, no a ajudar-la ni acompanyar-la“, després que aquest matí ja hagi posat èmfasi en les diferències que, ha dit, hi ha entre els dos partits.

En l’acte de campanya d’aquest dilluns a la tarda tampoc no hi ha faltat l’atac a Xavier Trias i Jaume Collboni per una possible sociovergència a l’Ajuntament, amb el suport de Daniel Sirera i el PP. El candidat d’ERC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona ha qualificat aquesta possible entesa com un “risc de retrocés, d’entreguisme, de rendició de ciutat“.

Pere Aragonès insta a mobilitzar el vot republicà per evitar pactes sense ERC

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha inaugurat l’acte d’aquest dijous a Sants-Montjuïc. Ho ha fet amb una intervenció breu però amb un missatge clar: evitar que es repeteixin pactes com el de la Diputació de Barcelona o l’Ajuntament de Barcelona. Aragonès ha assegurat que es podrien produir acords entre Xavier Trias i Jaume Collboni, o entre el candidat socialista i Ada Colau, que tenen per objectiu evitar que Maragall sigui alcalde. Per això fa una crida a mobilitzar el vot republicà.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?