Daniel Sirera, candidat del PP a l'alcaldia

El programa electoral del PP i del cap de llista Daniel Sirera per a les eleccions municipals 2023 inclou 50 compromisos “perquè Barcelona torni a brillar”. Entre aquestes propostes el popular anuncia que impulsarà “la tercera revolució urbanística” amb la construcció de 40.000 habitatges, però també promet que convertirà el Paral·lel en el Broadway d’Europa per revitalitzar la cultura. Et detallem cinc de les promeses electorals per a Barcelona de l’alcaldable popular.

1. 40.000 habitatges

El PP barceloní vol que Barcelona visqui la “tercera revolució urbanística” de la ciutat després del Pla Cerdà i els Jocs Olímpics. Per això, Daniel Sirera es compromet a facilitar la construcció de 40.000 habitatges en zones com la Marina del Prat Vermell i a l’eix de la Sagrera i Sant Andreu, arran de les obres de l’estació.

En matèria d’habitatge també prometen augmentar el parc de pisos públics i socials. A banda, assegura que suprimirà la normativa municipal que obliga a destinar el 30 % dels edificis de nova construcció a habitatge públic.

2. El Paral·lel, el Broadway barceloní

Sirera també vol revitalitzar la cultura i, per aconseguir-ho, vol convertir el Paral·lel en el Broadway d’Europa. També assegura que impulsarà la Rambla com a un eix teatral. A banda, també es compromet a demanar que l’estació de Sants passi a ser l’Estació Montserrat Caballé.

3. Una xarxa de lavabos públics

Una altra promesa electoral de Daniel Sirera és crear una xarxa de lavabos públics a la ciutat de Barcelona. El cap de llista assegura que serà fixa, que tindrà vigilància i també el manteniment necessari perquè els barcelonins la puguin fer servir.

Pel que fa a la neteja, també assegura que recuperarà les 600 papereres que assegura que “s’han retirat en els darrers anys”.

4. Transport públic gratis per a joves

La formació també aposta perquè el transport públic sigui gratuït per als joves de fins a 25 anys i vol rebaixar el preu de la T-Casual fins als 7,95 euros. En l’àmbit de la mobilitat, també vol ampliar els horaris del transport públic fins a la una de la matinada tots els dies de la setmana i que funcioni al llarg de tota la nit els divendres.

Sirera també vol que totes les estacions de metro siguin accessibles i assegura que si governa farà “les reformes necessàries”.

5. Alliberar Barcelona dels ocupes

Una de les consignes que més ha repetit Sirera és la lluita contra l’ocupació. El candidat ha anunciat duresa per combatre aquest fenomen: “Amb el PP, ocupar s’acabarà”. El programa es marca com a objectiu “alliberar Barcelona dels ocupes” i, per fer-ho, anuncia modificacions legals per poder desallotjar els pisos en 24 hores. També afirma que crearà l’Oficina Municipal Antiocupa.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?