Valents vol garantir que hi hagi escoles bressol que obrin les 24 hores del dia. “Hem de tendir cap a una escola bressol gratuïta dels zero als tres anys, però també hem de garantir que aquelles persones que tenen treballs nocturns puguin tenir accés a un servei d’assistència gratuït”, ha explicat Eva Parera, l’alcaldable de Valents, en un acte de campanya de les eleccions municipals del 2023. Segons Parera, hi ha persones que treballen de nit, com ara a hospitals, de neteja o de policies, que no tenen familiars o recursos per pagar algú que estigui tota la nit amb els seus fills i, per això, proposen l’obertura nocturna de les guarderies.

Eva Parera ha fet les declaracions davant del Col·legi Mary Ward de Barcelona, que va tancar portes per sorpresa el juny del 2022, per defensar l’escola concertada i trilingüe. “L’Ajuntament de Barcelona ha de garantir que tots els alumnes tinguin accés a aprendre el català, el castellà i l’anglès”, ha dit la cap de llista de Valents. Parera també considera que hi ha una manca d’inversió en les escoles concertades que les està obligant a tancar i s’ha de garantir el dret dels pares a escollir el centre educatiu del seu fill.

Valents titlla d'”intervencionisme” l’òptica municipal de Colau

Eva Parera també s’ha referit a la proposta d’Ada Colau sobre obrir una òptica municipal. Parera ho ha titllat de més “intervencionisme”. “Més comunisme… el dentista, l’òptica, d’aquí a res seran les perruqueries, tot fet per l’estat i que no hi hagi activitat privada”, ha reflexionat Parera i ha pronosticat que serà una proposta més que acabarà anul·lada per un tribunal. Parera aposta per treballar amb el sector privat i els col·legis professionals dels sectors.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?