Valents es compromet a eliminar el sistema de recollida porta a porta als barris de Barcelona on s’ha implantat. “Cal eliminar el porta a porta, és una barbaritat”, ha declarat l’alcaldable del partit, Eva Parera. La formació ha estat molt “bel·ligerant” a l’Ajuntament amb el porta a porta. “És una pèssima idea, a Sant Andreu hi ha molta densitat de població i a Sarrià tenen molts problemes amb els senglars“, ha assegurat la candidata. La segona fase del porta a porta a Sant Andreu va quedar aturada. “Diuen que ho estan avaluant des de fa dos anys, no cal que avaluïn res, ja els ho dic, no funciona i els veïns no ho volen“, ha sentenciat Parera.

Eva Parera proposa fer servir la intel·ligència artificial per a la recollida de residus i el reciclatge: “Cal invertir en contenidors intel·ligents, ha de ser el mateix contenidor que avisi a la central quan està a tres quartes parts o ple perquè vingui el camió a buidar-lo”. Un sistema que, assegura, “existeix, funciona i es pot fer amb els diners que costa el contracte de neteja“. També vol fer servir aquesta tecnologia a la planta de tractament de residus per tal de triar el rebuig i que la responsabilitat del reciclatge no recaigui totalment en el ciutadà.

Eliminar la taxa de residus “il·legal”

La número 1 de la llista de Valents també ha promès eliminar la taxa de residus, que qualifica d’il·legal i que es cobra a través de la factura de l’aigua. “Està generant molts ingressos a l’Ajuntament que tard o d’hora s’hauran de retornar perquè una sentència l’ha declarada nul·la“, ha afirmat Parera. Ha afegit que tampoc no hi ha cap bonificació per als ciutadans, tot i que el consistori sí que fa descomptes als veïns de barris amb porta a porta que reciclen més: “És només cobrar, cobrar i cobrar perquè els veïns facin la feina de reciclatge sense cap benefici”, opina la candidata a l’alcaldia.


Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?