L’escriptora Rosa Regàs, l’actor Alberto San Juan o l’exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo són algunes de les cares conegudes que han expressat el suport a la candidatura que encapçala Ada Colau per a les eleccions municipals del 2023. Més de 300 personalitats han signat un manifest a favor de la candidata de Barcelona en Comú, que s’ha presentat aquest dilluns al Raval. Bona part dels noms provenen del món del cinema, les arts escèniques o l’escriptura.

Altres figures de rellevància que han firmat el document són el també escriptor Miqui Otero, l’actor Juan Diego Botto, l’activista LGTBI Samantha Hudson, el pallasso Tortell Poltrona, la humorista Judit Martín, la música Andrea Motis, la ballarina Sol Picó o l’exfiscal general de Catalunya, Jose María Mena. En l’acte de presentació, l’actriu Rocío Manzano, també signant, ha explicat que el manifest ha tingut abast estatal i que són moltes les persones que “ens hem mullat” perquè “el canvi impulsat l’any 2015 continuï”.

Colau: “No hem vingut a escalfar la cadira”

L’encarregada de cloure l’acte de presentació del manifest ha estat l’alcaldessa i candidata a la reelecció. Ha agraït l’escalf a tots els signants del document i a les desenes de persones que s’han acostat al Jardí dels Tarongers. Ha defensat davant la multitud el model de ciutat que representa i ha reivindicat els canvis de Barcelona des que va arribar a l’Ajuntament: “No hem vingut a escalfar la cadira. Hem demostrat que veníem a canviar les coses”, ha remarcat.

No som perfectes i segur que hem comès errors, però hem demostrat que veníem a canviar les coses. Continuem endavant conquerint esperança”
Ada Colau, candidata de BComú a l’alcaldia

Colau ha lloat, per exemple, el fet que hagin construït una ciutat “més humana, més amable i més verda” i, alhora, ha fet autocrítica. “No som perfectes i segur que hem comès errors, però […] continuem endavant conquerint esperança”, ha ressaltat, i ha insistit que la transformació a Barcelona “ja es pot veure i tocar”.

Qui també ha intervingut en la trobada ha estat l’escriptor Carlos Zanón. Ha explicat que dona suport a la candidatura de Colau perquè és “un projecte de ciutat, de present i de futur, que intenta respondre com han de ser les ciutats del demà, les ciutats que volem”. Al seu torn, la fotògrafa Tanit Plana, ha elogiat que l’alcaldable de BComú estimi l’art i ha fet una crida a votar-la: “És el futur que desitjo per als meus fills i la meva filla“, ha afegit.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?