El candidat d’ERC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Ernest Maragall, ha proposat un nou model urbanístic per garantir més espai per als vianants arreu de la ciutat, “més enllà de l’Eixample”. En una trobada a Forum Europa Tribuna Catalunya, Maragall ha assegurat que està més fort que fa quatre anys, i que tornarà a guanyar Ada Colau.

Maragall ha presentat el que anomena pla 60-40, que vol que els carrers de Barcelona de més de 20 metres d’amplada dediqui el 60 % de l’espai als vianants, ampliant-ne les voreres, i el 40 % als vehicles, amb la reducció de carrils a tota la ciutat. Per als carrers de menys de 12 metres d’amplada preveu dedicar-los prioritat als vianants. Per tot plegat ha defensat “una aplicació progressiva per evitar la gentrificació”. Amb aquesta mesura, ERC calcula que la ciutat sumaria 650 hectàrees dedicades als vianants.

Eleccions municipals 2023 a Barcelona: Calendari, candidatures, llistes, vot per correu i més | GUIA
Et detallem el calendari, els candidats a l’alcaldia de Barcelona amb totes les candidatures anunciades i les preguntes freqüents sobre les eleccions municipals

“Jo ja vaig guanyar la senyora Colau, ho tornarem a fer”

El candidat s’ha presentat com a l’alcaldable que va guanyar Ada Colau i que s’ha mostrat en disposició de tornar-ho a fer. “Estic més fort que fa quatre anys”, ha dit Maragall. Ha defensat un canvi de lideratge i d’estratègia per Barcelona i que ell no té “deutes ni hipoteques per obrir aquesta nova etapa”.

La nostra obligació és distingir-nos“, ha conclòs, i ha afegit que la seva proposta “és diferent del nou model d’Ada Colau, del model de creixement poc interessant de Jaume Collboni i del model de barra lliure que proposa Xavier Trias“.

A més dels membres de la candidatura d’ERC i part de l’equip municipal, la plana major dels republicans ha acompanyat el candidat, com ara el president del partit, Oriol Junqueras, la secretària general dels republicans, Marta Vilalta, el president del Port, Lluís Salvador, i consellers com Josep Lluís Gonzàlez-Cambray i Joaquim Nadal.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?