La mitjanit de divendres s’ha donat el tret de sortida de la campanya per a les eleccions municipals 2023 a Barcelona. Els candidats a l’alcaldia han inaugurat, al costat de líders de partit, la cursa per guanyar la ciutat, que s’allargarà fins a la nit del 26 de maig, dos dies abans de la jornada electoral. Alguns alcaldables es donen per guanyadors i gairebé tots s’erigeixen com el canvi a l’actual govern municipal.

Maragall, amb Aragonès i Junqueras

L’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, ha escollit el Born Centre de Cultura i Memòria per a l’acte d’inici de campanya i s’ha mostrat convençut que repetirà victòria el 28 de maig. El dret a l’habitatge ha centrat el discurs del candidat.

La meva prioritat és que cap barceloní es torni a sentir expulsat. El procés d’expulsió va començar amb el període Trias i s’ha incrementat en els vuit anys de govern Colau-Collboni. No han sabut ni revertir-ho ni impedir-ho”, ha criticat. Maragall s’ha acompanyat del president de la Generalitat, Pere Aragonès, el líder d’Esquerra, Oriol Junqueras, i altres noms de la formació.

Colau crida a evitar un govern de dretes

L’emblemàtica discoteca La Paloma del Raval ha estat l’escenari de l’arrencada de la cursa electoral per als comuns. La cap de llista, Ada Colau, ha dit que encara la batalla per l’alcaldia amb optimisme i que vol aconseguir el tercer mandat. S’ha presentat com la millor opció d’un govern d’esquerres a Barcelona. “Cal una mobilització massiva de la gent progressista a les urnes i Barcelona en Comú serà la garantia que aquest govern progressista lideri quatre anys més aquesta ciutat”, ha afirmat.

Collboni creu en una victòria “històrica”

El PSC ha iniciat la campanya al Carmel com a prova de l’aposta dels socialistes pels barris més enllà del centre. En un discurs eufòric, el candidat, Jaume Collboni, s’ha mostrat convençut que obtindran una victòria històrica el 28-M perquè els barcelonins, ha assegurat, estiguin de nou orgullosos de la seva ciutat. “Si voleu la Barcelona que somiava en gran, ho teniu fàcil. Torneu a votar el partit dels socialistes de Catalunya. Torneu a escollir un alcalde socialista“, ha clamat.

El candidat del PSC, Jaume Collboni, arrenca la cursa per guanyar Barcelona

Trias es presenta com l’únic canvi possible

Xavier Trias s’ha acompanyat de la plana major de Junts en el seu primer acte al Mercat dels Encants. Li han donat suport el secretari general de Junts, Jordi Turull, la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, i l’expresident català Carles Puigdemont. L’alcaldable de Trias per Barcelona s’ha reivindicat com l’únic que pot garantir un canvi de timó en el lideratge de la ciutat: “El 28 de maig ens cal una majoria incontestable que faci possible aquest canvi. No em falleu, no falleu Barcelona“.

Grau confia en la “resistència”

Pel que fa a Anna Grau, cap de llista de Ciutadans, ha atès els mitjans de comunicació amb el líder de la formació al Parlament, Carlos Carrizosa. Tots dos polítics han augurat que el partit tornarà a ser decisiu i la candidata ha recordat que les enquestes són “fantasia” fins al dia dels comicis. L’objectiu dels taronges és treure Ada Colau del capdavant de l’Ajuntament. “Ciutadans existeix, resisteix i insisteix. A Barcelona ens ho mereixem tot, farem fora Colau”, ha etzibat.

Sirera parla de remuntada

Per la seva banda, l’alcaldable del Partit Popular, Daniel Sirera, ja ha parlat de remuntada. Aspira a doblar regidors i convertir-se en el partit referent del centre dreta. Per aconseguir-ho, demana el vot útil als constitucionalistes: “Tot el que ha fet el govern Colau-Collboni és convertir Barcelona en una ciutat antipàtica, bruta i insegura. Són la Barcelona del no”.

Parera es postula com l’alternativa constitucionalista

Valents ha començat la campanya a ritme de la rumba de la formació. La candidata Eva Parera ha demanat fermesa contra les ocupacions, un enduriment de les penes als delinqüents i ha traslladat suport a les forces de seguretat. El partit es postula com l’única alternativa constitucionalista al consistori: “El barceloní ja ho ha provat tot i no ha funcionat. Aquí hi ha una cosa nova que, quan la provi, no la voldrà canviar mai“, ha conclòs Parera.

Valents, en l’acte d’inici de la campanya electoral 2023

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?