La candidata de Barcelona en Comú per a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, Ada Colau, ha fet una crida a la mobilització massiva del vot progressista el pròxim 28 de maig. Ha advertit que “si ens quedem a casa, pot guanyar la dreta” i creu que per evitar-ho “caldrà una grandíssima mobilització”. Colau ha obert l’acte d’inici de campanya dels comuns a la sala La Paloma, al Raval i ha estat rebuda amb els crits d'”alcaldessa”. En l’acte hi han intervingut els sis primers noms de la llista de la candidatura. La presentació ha anat a càrrec de la periodista i escriptora feminista Sandra Bravo i l’activista cultural Víctor Vela.

BComú, “l’única garantia per a un govern progressista a Barcelona”

La candidata ha afirmat que la dels comuns és “la candidatura més transparent” i l’única que pot garantir un govern d’esquerres a Barcelona”, a diferència d’altres formacions. Assegura que els resultats obligaran a fer coalicions i que “nosaltres aconseguirem que el PSC i ERC no mirin cap a la dreta, sinó cap a l’esquerra”. Per això, diu, “allarga la mà a tota la gent progressista”.

Colau també ha reivindicat la feina que han fet els comuns al capdavant del govern municipal els últims vuit anys: “Avui el canvi i la transformació a Barcelona es pot veure i es pot tocar”, ha afirmat. Creu que la ciutat avui és “una ciutat feminista, antiracista, orgullosament diversa, que planta cara als discursos d’odi i a l’extrema dreta”. I per això assegura que el lema de la campanya “Barcelona obre camí” és més adient que mai: “Barcelona ha obert camí en el passat i hi som per continuar obrint camí”, ha afirmat.

L’actor Eduard Fernández protagonitza l’espot de campanya

L’espot de campanya de Barcelona en Comú està protagonitzat per la mateixa Ada Colau i l’actor Eduard Fernández. Al vídeo es fa referència a grans transformacions urbanes que hi ha hagut Barcelona, com la creació de l’Eixample o la que va suposar els Jocs Olímpics del 92. També es recorden reivindicacions històriques, com la vaga de la Canadenca, o la primera gran manifestació pels drets del col·lectiu LGTBIQ+.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?