El candidat d’ERC, Ernest Maragall, s’ha mostrat convençut que amb aquest inici de la campanya electoral “comença el camí cap a la victòria republicana”. “Tenim 15 dies per conquerir la ciutat”, ha dit des d’El Born Centre de Cultura i Memòria, i ha afegit: “Estem a punt d’aconseguir l’alliberament de la ciutat sencera”.

El republicà afirma que la seva prioritat en aquestes eleccions municipals del 2023 “és que cap barceloní es torni a sentir expulsat d’aquesta ciutat“. Un fet que, assegura, va començar amb l’alcaldia de Xavier Trias i “ha continuat amb l’etapa de Colau i Collboni, que no han sabut revertir-ho”, i als qui acusa de “paralitzar la inversió privada”. Maragall també ha anunciat que si és alcalde se sumarà al conveni que ha anunciat la Generalitat per expropiar els grans tenidors de pisos buits.

El candidat dels republicans, Ernest Maragall, ha reiterat que se sent “molt més fort que fa quatre anys. Amb el millor equip i la millor ciutat per conquerir” i s’ha erigit com “els únics que ens adrecem a la immensa majoria de la ciutat”. Durant l’acte, ha estat acompanyat del president d’ERC, Oriol Junqueras, i també del president de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès. Abans de cloure el discurs, Maragall ha tingut un record per a la regidora republicana Marina Gassol, que va perdre la vida a principis de març als 50 anys: “Fem-ho per ella”, ha conclòs.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?