El candidat a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias (TriasxBCN), ha donat el tret de sortida a la campanya electoral per a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona des del Mercat dels Encants, al barri del Fort Pienc, des d’on ha fet una crida a “una majoria incontestable que faci possible el canvi” a Barcelona per començar “una nova etapa”. “Tenim el canvi a tocar”, ha dit Trias, que ha afegit: “El 28 de maig no em falleu, no falleu a Barcelona”.

L’exalcalde ha assegurat que la candidatura Trias per Barcelona surt a guanyar i, malgrat que l’enquesta del CIS el deixa en tercera posició, ha demanat no creure’s els sondejos: “Us asseguro que guanyarem”. Trias ha afirmat que Barcelona necessita “un nou lideratge i una nova gestió”. “Aquesta ciutat no funciona. No funciona la seguretat, la ciutat està bruta i la mobilitat s’ha convertit en un problema”, ha remarcat.

“Un govern que pensi en Barcelona”

Xavier Trias ha afegit que Barcelona es mereix “un govern que governi pensant en la ciutat i els barcelonins, i no en la seva ideologia i sectarisme”. El candidat a l’alcaldia ha posat com a reptes per al proper mandat fer front al canvi climàtic, i ha citat com a transformacions urbanístiques pendents el cobriment de la ronda de Dalt, remodelar la Gran Via i unir el Paral·lel amb la Zona Franca per la ronda del Litoral.

Puigdemont a Trias: “Necessitem que guanyis”

En l’acte d’inici de campanya hi ha intervingut per videoconferència l’expresident Carles Puigdemont (Junts), que ha fet aquest encàrrec a Xavier Trias: “Necessitem que guanyis per la ciutat i pel país”. Puigdemont ha afirmat que no hi ha ningú amb l’experiència de Trias per fer possible el canvi a Barcelona. També hi ha participat la presidenta de Junts, Laura Borràs, i el secretari general, Jordi Turull.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?