El candidat del PSC, Jaume Collboni, s’ha mostrat convençut que el pròxim 28-M Barcelona viurà una victòria “històrica” dels socialistes a les eleccions municipals del 2023. “Avui comencem a fer un camí que ha de retornar la millor Barcelona per a tots els barcelonins“, ha dit en l’acte d’inici de la campanya electoral. “Ara em toca a mi”, ha assegurat Collboni en un discurs guanyador en què ha afegit que “el PSC de Barcelona ha tornat i ja és aquí per guanyar les eleccions i està preparat per governar Barcelona”.

“La ciutat clama un canvi”

Collboni assegura que la Barcelona que retornarà amb el PSC serà “la ciutat ordenada, d’oportunitats, que garanteixi un sostre i un sou dignes”. “Tornarem a estar orgullosos de ser de Barcelona”, ha afegit. “Si voleu la Barcelona que somiava en gran, ho teniu fàcil, torneu a votar el PSC”, ha dit als militants i simpatitzants.

El PSC ha començat la campanya al poliesportiu municipal del Carmel, a Horta-Guinardó, en un acte que ha congregat 500 persones. Una elecció que simbolitza l’aposta dels socialistes pels barris, amb mesures com la reforma de la rambla del Carmel o el cobriment d’un tram de la ronda de Dalt.

Salvador Illa: “Sortim a guanyar”

Collboni ha estat acompanyat del primer secretari del PSC, Salvador Illa, que s’hi ha referit com “el futur alcalde de Barcelona”. “Sortim a guanyar”, ha assegurat, i ha afegit que ho faran “sense amagar les sigles”. En aquesta arrencada de la cursa electoral, que ha començat a ritme de la rumba que porta el seu nom, també l’han acompanyat la ministra d’Hisenda i Funció Pública i vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, que ha assegurat que “el millor per a Barcelona ho representen les sigles del PSC, ho representa Collboni”.

Al llarg de la campanya, una desena de ministres del PSOE visitaran Barcelona per fer costat al candidat socialista. També s’hi involucrarà el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que assistirà a l’acte final. 

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?