Ambient festiu i música en directe en l’acte d’inici de campanya del PP, que ha donat el tret de sortida a les eleccions municipals de Barcelona del 2023 des de la Sala Astoria. Acompanyat de militants i dirigents del PP —unes 200 persones— el candidat Daniel Sirera ha fet una crida a “aglutinar tot el vot constitucionalista” en el PP per impedir un nou govern Colau-Collboni. En una referència implícita a Cs, Vox i Valents, Sirera ha demanat “no llençar vots a la paperera” i ha demanat a l’electorat de centredreta que voti el PP. “Som l’única força de centre i centre dreta no separatista que pot entrar amb força. Hem de concentrar el vot. No es pot perdre cap vot constitucionalista”, ha explicat.

Després d’anunciar que els dirigents de Cs que s’han donat de baixa s’han sumat al PP, ha acusat Colau i Collboni de representar “la Barcelona del no, del no al progrés, als grans esdeveniments, a l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona, als turistes i a baixar impostos”, i ha considerat que Trias no canviarà gens del que ha fet l’actual alcaldessa i que és més del mateix, en les seves paraules.

A l’acte hi han assistit el vicesecretari d’Organització del PP, Miguel Tellado, que ha demanat “recuperar Barcelona per recuperar Catalunya i recuperar Espanya” i s’ha mostrat segur que en aquestes eleccions el PP “guanyarà al populisme”.

El PP arrenca la cursa electoral amb optimisme i amb enquestes que en garanteixen millorar la representació. Sirera aspira a recollir el vot “anti-Colau” dels electors de centredreta desencantats amb Ciutadans i Vox. I en aquest sentit, té la vista posada en districtes que considera clau, on pot recuperar vots perduts: Sarrià-Sant Gervasi, les Corts i Horta-Guinardó.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?