Les claus de campanya és un dels continguts exclusius del butlletí diari d’informació sobre les eleccions municipals a Barcelona. Si t’hi vols subscriure, ho pots fer d’una manera molt senzilla.

El setè capítol de les claus de campanya que prepara el responsable de política municipal de betevé, Marc Garcia, analitza l’última enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), que dibuixa quin podria ser l’escenari de les eleccions municipals 2023 a Barcelona. El CIS ha reduït a dos la pugna per l’alcaldia: Ada Colau i Jaume Collboni. Deixa en un segon pla Xavier Trias i, encara més avall, l’alcaldable dels republicans, Ernest Maragall, qui va guanyar les últimes eleccions. El Partit Popular de Daniel Sirera podria mantenir la representació al consistori.

Quin ha estat l’encert del CIS en les darreres eleccions?

L’enquesta del CIS és un clàssic en tot inici de campanya i serveix de termòmetre per començar la cursa electoral. Ara bé, com tota estimació, no sempre s’ajusta als resultats finals. En les últimes eleccions municipals del 2019, el CIS va donar un mínim avantatge a Colau al davant de Maragall, però van ser els republicans qui es van erigir com la força més votada. En canvi, l’any 2015, l’enquesta va pronosticar la victòria de Colau al davant de Trias i, aquí sí, la va encertar.

La d’aquest any torna a posar l’alcaldessa al davant i confirma la tendència a l’alça que ja es veia en les últimes enquestes. Tot plegat aguditzarà encara més una campanya de tots contra Colau.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?