Compte enrere per a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona. Els alcaldables han esgotat aquest divendres els dies de campanya electoral i ho han fet amb els últims actes a la tarda, en què tots han fet una crida a una mobilització massiva diumenge, 28 de maig.

Maragall: “Esquerra és l’esperança de Barcelona”

El candidat d’Esquerra RepublicanaErnest Maragall, ha tancat la campanya des de La Paloma del Raval, i ha animat els electors a votar als republicans per “anar en contra dels que estan prostituint la ciutat”. Segons Maragall, “Esquerra és l’esperança de Barcelona”. Maragall ha estat acompanyat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, el president del partit, Oriol Junqueras, i d’altres membres de la formació i de la seva candidatura, com la número dos a la llista republicana a Barcelona, Elisenda Alamany.

En una intervenció poc política i més emotiva, Maragall s’ha mostrat convençut que ERC “és un diamant per a la ciutat de Barcelona“.

Colau (BComú) demana el vot de la “gent socialista”

L’alcaldessa i candidata de Barcelona en ComúAda Colau, ha demanat anar a votar massivament aquest diumenge “si volem un govern de progrés”. “Necessitem una victòria clara, no n’hi ha prou a quedar primers”, ha afegit en el míting final de campanya al Parc de Sant Martí, on ha demanat el vot directament a la “gent socialista” en aquests comicis.

Colau s’ha erigit com l’alternativa a “un govern del retrocés” de Trias i Collboni, i ha assegurat que no pactarà mai “amb Junts, amb l’antiga Convergència”. 

Collboni (PSC): “Ni Colau ni Trias, ara toca PSC”

El candidat del PSCJaume Collboni, ha tancat la campanya amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, al Pavelló de la Vall d’Hebron amb un missatge als indecisos: “Que la decepció amb Colau no els porti a l’abstenció” i que optin per l’opció socialista. “Ni Trias, ni Colau, ara toca PSC. Toca un nou alcalde per obrir una nova etapa a Barcelona”, ha exclamat.

Sánchez ha llençat un encàrrec a Collboni: “A partir de diumenge, a governar“, i ha explicat que amb ell, Salvador Illa i Jaume Collboni, “el tres en ratlla”, construiran “una Catalunya i una Espanya de progrés i convivència”.

Trias (TriasxBCN) demana un vot massiu: “Guanyarem, també per Puigdemont” 

Xavier Trias ha demanat un vot massiu per guanyar les eleccions, també per l’expresident de la Generalitat i diputat al Parlament Europeu, Carles Puigdemont: “Em diuen que no ho digui, però jo ho dic. El que em demana Puigdemont és “guanya les eleccions”, i guanyarem també per ell“, ha explicat durant l’acte final de campanya als Jardinets de Gràcia.

Trias també ha apel·lat al vot útil per fer fora la fins ara alcaldessa: “Vostè vol fer fora Colau? Doncs ho té fàcil: voti Trias“.

Anna Grau (Cs), convençuda d’uns bons resultats: “Ho aconseguirem”

La candidata de Ciutadans a les eleccions municipals, Anna Grau, ha tancat la campanya al Bar Decode, de l’Eixample, on s’ha mostrat convençuda del seu futur a l’Ajuntament: “Hi som i continuarem sent-hi”, ha assegurat l’alcaldable, que ha defensat que “Ciutadans existeix, resisteix i insisteix li pesi a qui li pesi”, ha assenyalat. Grau ha demanat el vot per a Ciutadans i ha assegurat que el futur de la formació taronja “depèn únicament de nosaltres”.

Parera (Valents) reclama el vot “per fer un canvi, per fer història”

Eva Parera ha fet el darrer acte des de la plaça d’Adrià, a Sarrià – Sant Gervasi. La cap de llista de Valents ha demanat el vot als ciutadans “per fer un canvi, per fer història”. “Votar el que ja hem conegut no ha servit de res, els grans canvis requereixen compromís i valentia“, ha dit Parera. A més a més, ha afegit que mai ha estat tan segura que diumenge “per fi canviarà Barcelona”.

Parera ha estat acompanyada per Alejo Vidal-Quadras, un dels fundadors de Vox.

Sirera (PP) demana el vot útil “de tots els constitucionalistes”

El Partit Popular ha tancat la campanya en un hotel de Pedralbes amb una crida al vot útil per part del candidat, Daniel Sirera. “Només un PP fort tindrà la clau del govern”, ha explicat i ha apel·lat al “vot sensat dels constitucionalistes“. El popular ha fet un discurs emocionat i ha estat acompanyat dels exmembres de Ciutadans Paco Sierra i l’exdiputada Carmen de Rivera.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?