Els sindicats i les entitats feministes se sumen a la vaga feminista i la manifestació del 8-M 2023 a Barcelona amb motiu del Dia de les Dones. Hi ha convocada una aturada feminista que afecta tots els sectors: des de la sanitat fins als transports o l’educació. A betevé pots seguir en directe la vaga del 8-M i la manifestació a Barcelona! La manifestació estudiantil al centre de la ciutat ha finalitzat amb la participació de 3.300 persones.

Des de les 7 h d’aquest dimecres, 8 de març, hem engegat un seguiment minut a minut de la vaga i la manifestació. També pots seguir en línia la gran manifestació d’aquesta tarda amb un programa especial fins a les 19.30 h.

Recorregut de la manifestació del 8-M a Barcelona

La manifestació del 8 de març a Barcelona ha començat a les 18.30 h a la plaça de la Universitat. Les manifestants s’han dirigit cap a la Gran Via fins al passeig de Sant Joan. Després, s’han desviat pel passeig de Lluís Companys i han acabat a les portes del Parc de la Ciutadella.

Últimes notícies sobre la vaga del 8-M i la manifestació a Barcelona

21:13
   

Fins aquí el seguiment en directe de les mobilitzacions amb motiu del Dia Internacional de la Dona

21:12
   

La lectura del manifest ha finalitzat al crit de “Visca la lluita feminista” 

Per tancar el manifest, les feministes han volgut deixar clar ja no hi ha volta enrere en el creixement i els avenços de la lluita feminista.

20:59
   

“L’educació sexoafectiva és indispensable per prevenir les violències masclistes” 

Un altra de les reivindicacions ha estat una educació que fomenti l’empoderament de les noies i nenes, i la construcció de noves masculinitats no agressives. 

20:42
   

Ens volem vives, lliures i rebels! 

Durant la lectura del manifest s’ha reivindicat seguir mantenint el consentiment al centre de la llei delnomés sí és sí”, una reivindicació del moviment feminista per garantir la llibertat sexual. També han alertat que endurir les penes als agressors no protegeix més les dones. 

20:21
   

Comença la lectura del manifest 

El manifest de la jornada d’enguany recull les reivindicacions del col·lectiu agrupades en 13 punts, que van des de la derogació de la llei d’estrangeria, a la defensa del dret a l’habitatge, passant per la lluita contra les violències masclistes i la defensa d’una educació feminista, pública i de qualitat, sense oblidar la defensa dels serveis públics i contra la privatització. 

20:00
   

Superades les expectatives d’assistència 

Segons l’organització, entre 60.000 i 100.000 persones han assistit a la manifestació, una xifra que supera les expectatives de l’Assemblea 8M. Les dades de la Guàrdia Urbana xifren en 40.000 el nombre d’assistents

19:45
   

Mares i filles juntes a la manifestació del 8M 

Les més petites de la casa no han volgut perdre’s la jornada reivindicativa d’avui i han acompanyat les mares a la manifestació. El seu lema,Totes juntes som imparables”. 

19:38
   

La capçalera de la manifestació encara el passeig de Sant Joan 

Després de rerrer la Gran Via des de la plaça de la Universitat, la manifestació enfila ara el passeig de Sant Joan per dirigir-se cap al Parc de la Ciutadella, on es faran els parlaments i es llegirà el manifest de la jornada. 

19:28
   

“Les dones amb discapacitat també som dones” 

Una altra de les reivindicacions del manifest d’enguany és el dret de les dones amb diversitat funcional física, intel·lectual o sensorial a exercir el control sobre les seves vides i el dret a la plena participació en la societat. 

19:12
   

“La llei d’estrangeria, per a la policia 

Aquest és un dels lemes que han sonat des de bon inici a la manifestació. I és que una de les principals reivindicacions del manifest del 8M és la derogació de la llei d’estrangeria, una llei que, segons l’Assemblea 8M, és violenta i criminalitza les dones migrants. 

19:06
   

L’associació En Bici sense Edat porta dones amb dificultats de mobilitat a la manifestació 

Els sis tricicles de l’associació En Bici sense Edat han encapçalat la manifestació del 8M. Aquesta entitat, que treu a passejar persones grans amb problemes de mobilitat, ha volgut sumar-se a la jornada feminista i avui totes les conductores i les passatgeres eren dones. 

18:51
   

Quatre grans blocs reivindicatius a la manifestació 

La manifestació d’enguany del 8-M està dividida en quatre blocs temàtics que es reivindicaran al llarg del recorregut: el moviment trans i el dret al propi cos, la feminització de la pobresa i el dret a l’habitatge, la plataforma contra la violència de gènere i sobre violència masclista i, per acabar, la reivindicació sobre la qual l’organització fa major èmfasi enguany, la derogació de la llei d’estrangeria i el dret a la migració. 

18:42
   

Tània Verge: “La transformació feminista no és cap utopia” 

Moments abans de l’inici de la manifestació del 8-M, la consellera Tània Verge ha reivindicat la importància del moviment feminista i la necessitat de “tombar el patriarcat”. Verge ha assegurat que la transformació feminista “no és cap utopia” però que cal el compromís de les administracions i de tota la societat. 

18:29
   

Arrenca la manifestació del 8-M  

Comença la manifestació del 8 de març a  Barcelona. La mobilització té com a punt de partida la plaça de la Universitat, després recorrerà la Gran Via fins al passeig de Sant Joan, el passeig de Lluís Companys i finalitzarà a les portes del Parc de la Ciutadella.  

18:12
   

CGT denuncia serveis mínims “abusius” 

Passades les primeres hores de la vaga general feminista, la CGT denuncia uns serveis mínims abusius, quasi un terç més elevats que en altres convocatòries de vaga. Tot i això, consideren que la jornada és un èxit i destaquen el seguiment a primera hora del 10 % al metro de Barcelona i el tancament de 20 biblioteques públiques. 

18:03
   

Primeres afectacions al bus per la marxa de la tarda

Arriben les primeres afectacions a nombroses línies d’autobús que passen pel centre de Barcelona per la manifestació a la plaça de la Universitat. Són 22 línies en total: D50, H12, H14, H16, V13, V15, V17, V19, X1, 6, 7, 19, 22, 24, 39, 47, 52, 54, 55, 59, 63 i 67.

Està previst que les afectacions s’allarguin una bona estona i que la marxa obligui a tallar diversos carrers. Per això, es recomana desplaçar-se en metro.

17:55
   

Per què el Dia de les Dones se celebra el 8 de març? 

Cada 8 de març se celebra el Dia de les Dones. Una festivitat que serveix per reivindicar la igualtat entre sexes i per denunciar la violència envers les dones. Un bon exemple és la manifestació del 8 de març, que enguany tornarà a omplir els carrers de la ciutat coincidint amb la vaga feminista del 8-M. Però per què el Dia de les Dones se celebra el 8 de març? Quins són els orígens d’aquesta celebració i per quina raó se celebra en aquesta data? 

17:27
   

Miralls per a la igualtat a les estacions Plaça Catalunya, Gràcia i Provença dels FGC 

Ferrocarrils de la Generalitat se suma al 8M amb una campanya a les estacions Plaça Catalunya, Gràcia i Provença, en què han instal·lat miralls als vestíbuls on les persones usuàries poden fotografiar-se amb el rètol #EtsFeminista 

17:10
   

El joc del 8-M: Quines estacions de metro relacionaries amb cada dona?

Barcelona celebra el 8-M 2023 amb un homenatge a 153 dones que posen nom a les estacions de metro de la ciutat en un mapa que s’ha exposat al vestíbul de l’estació de Diagonal. Aprofitant aquesta iniciativa, et proposem un joc molt senzill. Has de relacionar 10 dones amb la parada de metro que creguis que més té a veure amb la seva trajectòria o la seva vida. Ets capaç d’encertar-les totes?

joc 8m metro mapa dones

17:00
   

La bretxa de gènere entre els autònoms multiplica per vuit la dels assalariats 

Aquesta és la principal conclusió d’un estudi de la Unió d’Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors (UATAE), que denuncia que mentre que entre els empleats la diferència és de 3,6 punts percentuals, en el cas dels treballadors per compte propi s’enfila fins a gairebé 30 punts. L’informe també detalla que a l’estat les dones representen un de cada tres autònoms i assenyala que encara es troben amb “dificultats” a l’hora d’emprendre, com l’accés a finançament i la conciliació. 

16:37
   

Les dones, infradiagnosticades en cardiopaties i malalties coronàries 

Les diferències entre homes i dones són tangibles també en la salut. Diversos especialistes han abordat, en el Dia Internacional de les Dones, aquestes desigualtats de gènere en el marc de la jornada Dona i Salut, organitzada per la Societat Espanyola de Metges Generals (SEMG). La presidenta de la SEMG a Catalunya, Mariam de la Poza, ha explicat que les dones estan infradiagnosticades i pitjor tractades en malalties com la cardiopatia isquèmica perquè la simptomatologia és diferent entre els dos sexes i el facultatiu, per la formació que ha rebut, tendeix a identificar-la millor en els homes.

16:17
   

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) s’adhereix a la declaració del govern sobre “la normalitat de ser feminista”

La CCMA s’ha adherit a la declaració institucional de la Generalitat pel Dia Internacional de les Dones que destaca “la normalitat de ser feminista”. Ha assegurat que els mitjans de la CCMA “treballen per visibilitzar les dones en totes les esferes, trencar les discriminacions i els estereotips, incorporar la perspectiva de gènere en tots els àmbits i lluitar per l’eliminació de la violència masclista”. 

16:02
   

Eva Parera (Valents) diu que no necessita “cap feminisme” que li doni privilegis per ser dona

La presidenta de Valents i candidata a l’alcaldia de Barcelona, Eva Parera, ha afirmat aquest dimecres que no necessita “cap feminisme” que li digui que mereix privilegis pel fet de ser dona. “En el meu equip no hi ha homes o dones, hi ha persones. No anomenin feminisme el que és androfòbia”, ha dit en un comunicat pel Dia Internacional de les Dones.  També ha demanat que no s’ensenyi a les nenes “a creure’s amb privilegis ni a odiar els companys”. 

Eva Parera (Valents) al plató del 'bàsics'

15:44
   

Les universitats demanen polítiques per incorporar la perspectiva de gènere 

Les universitats i els centres de recerca catalans han demanat polítiques d’igualtat en l’àmbit universitari i de recerca perquè el sistema d’educació superior i de recerca segueixi sent de referència internacional. Tot i reconèixer els avenços en la paritat dels òrgans de gestió i de representació universitaris, el CIC ha subratllat que “s’ha de seguir treballant per incrementar la presència de rectores a les universitats i la de directores al capdavant dels centres de recerca”. 

15:26
   

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona alerta que les assistències per violència de gènere durant el 2022 van doblar les xifres prepandèmiques

El 2022 es van fer gairebé el doble d’assistències d’advocats d’ofici per casos de violència de gènere i masclista que el 2019, han passat de 4.202 l’any 2019 a 5.713 el 2021 i a 8.232 el 2022. Del total de 8.232 assistències de l’any passat, un 77 % eren casos de violència de gènere, en què víctima i agressor tenien un vincle de parella o exparella, i el 23 % restant de violència masclista, en què víctima i agressor no tenien cap relació sentimental.

 

15:08
   

6 himnes feministes per celebrar el 8-M, Dia de la Dona 2023

Aprofitant la celebració del Dia Internacional de les Dones, us proposem una selecció d’himnes dels últims anys que proclamen l’empoderament de les dones i la lluita pels seus drets en la societat. 

14:54
   

Com són les dones de Barcelona el 2023?

A Barcelona, hi viuen 859.141 dones, una xifra que suposa més de la meitat de la població, el 52,4 %, segons les darreres dades disponibles, del Padró municipal d’habitants del 2022. Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, analitzem com són les barcelonines responent a cinc preguntes: Quantes dones hi ha a la ciutat? Quina edat tenen? Tenen estudis? Com es diuen? 

14:36
   

Colau demana unitat d’acció per aturar les violències masclistes i l’odi de l’extrema dreta 

Aquest 8 de març, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat unitat d’acció “de les dones i de tothom” per aturar els discursos d’odi dels qui volen “que tornem enrere en drets bàsics com l’avortament”. Colau ha denunciat que actualment el feminisme genera “reaccions fortes de l’extrema dreta”, que “menysté les agressions masclistes i els feminicidis”. I és per això que creu que és una causa “comuna i democràtica de tothom” per poder “continuar avançant”. 

14:18
   

CCOO nega que el moviment feminista estigui “dividit” i remarca que el “context” a Catalunya és “diferent” de Madrid

El sindicat CCOO nega que el moviment feminista estigui “dividit” i recalca que a Catalunya “el context és diferent” de Madrid, on hi ha dues manifestacions convocades pel Dia Internacional de les Dones. “El moviment feminista gestiona contradiccions com qualsevol altre moviment, però no està dividit”, ha assegurat aquest dimecres Mentxu Gutiérrez, secretària de Dones i LGTBI+. Amb tot, CCOO reconeix diferències amb els sindicats que han convocat una vaga aquest dimecres. Segons Gutiérrez, “no hi ha el clima necessari” per fer la vaga: “Si els centres de treball no paren, no és efectiva”. Així, el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha defensat les mobilitzacions “de masses”.

 

13:56
   

La UGT demana lleis per revertir les desigualtats de gènere en el mercat de treball: “Si no s’obliga, no es canvia”

La UGT ha exigit lleis per revertir les desigualtats de gènere en el mercat de treball. Així ho ha manifestat el secretari general del sindicat, Camil Ros, aquest 8-M . El líder de la UGT a Catalunya ha assegurat que la situació de les dones al mercat laboral “és millor que fa un any” gràcies a la pujada del salari mínim interprofessional i la reforma laboral. “Si no es fan lleis que obliguin, el mercat de treball no canvia”, ha subratllat Ros, que ha apuntat que “queda molt per fer”. Aquest dimecres al matí gairebé un centenar de treballadors s’han concentrat a les portes de la seu d’UGT a Barcelona per commemorar el Dia de les Dones.

 

13:42
   

Dades del seguiment de la vaga del 8-M

La Generalitat ha publicat les xifres del seguiment de la vaga feminista fins a les 12 h. En el cas dels transports públics el seguiment de la vaga ha estat aquest: metro (TMB): 9 %, bus (TMB): 1 %, Ferrocarrils de la Generalitat: 0,37 % i Renfe: 0 % . Pel que fa a Educació, als centres públics han secundat la vaga un 3,39 %, mentre que als privats, un 1,4 %. Pel que fa a Salut, han secundat la vaga en un 0,4 % en el sector públic i un 0,08 % en el sector privat.

13:35
   

La manifestació arriba a Sant Jaume

La manifestació estudiantil que ha sortit de la plaça de la Universitat ja ha arribat a la plaça de Sant Jaume. Els manifestants lamenten que encara es produeixin situacions de violència contra les dones: “Ens continuen violant i matant”.

 

13:16
   

Només el 32,7% dels escons dels parlaments de la UE estan ocupats per dones

Només el 32,7 % dels escons dels parlaments de la Unió Europea estan ocupats per dones. Segons apunta l’Eurostat, amb dades recollides de la Unió Interparlamentària, la xifra és superior a la mitjana mundial, que situa en el 26,4 % la presència de dones en els parlaments, però està encara lluny de la paritat. Suècia és el país comunitari amb més presència de dones als parlaments amb el 46,4 %, seguit de Finlàndia i Dinamarca amb el 45,5 % i 43,6 %, respectivament. A Espanya, el 42,4% dels escons estan ocupats per dones. Només hi ha tres parlaments al món en què seuen més dones que homes. Són els de Ruanda (61,3 %), Cuba (53,4 %) i Nicaragua (51,7 %).

13:06
   

3.300 persones participen a la manifestació estudiantil 

La marxa estudiantil que ha sortit aquest migdia des de la plaça de la Universitat avança cap a la plaça de Sant Jaume. Segons la Guàrdia Urbana, hi ha participat 3.300 persones. 

manifestacio barcelona 8M estudiants

12:53
   

Afectacions al trànsit per la manifestació estudiantil

La manifestació d’estudiants pel Dia de les Dones ha provocat algunes afectacions al trànsit. Segons informa la Guàrdia Urbana, es desvien els vehicles al llarg del recorregut de la protesta. Les manifestants, que ja han arribat al carrer de Pelai, es dirigiran al carrer de Fontanella, via Laietana, carrer de Jaume I i la plaça de Sant Jaume.

12:50
   

Un informe de PIMEC conclou que les dones aporten més de la meitat del PIB espanyol

Un informe de la Comissió Dona i Empresa de PIMEC conclou que les dones aporten un 51,88 % del PIB, si es revisen els sistemes de càlcul, ja que l’estudi assenyala que l’aportació d’aquest col·lectiu a l’activitat econòmica es veu condicionada perquè es computa exclusivament l’activitat productiva. Per tant, segons la patronal, les activitats que tenen una menor contribució al valor de la producció —com els serveis, on hi ha una major presència de la dona— tenen un menor impacte en el còmput d’activitat total. Així mateix, PIMEC apunta que els sistemes de còmput ignoren el valor de les activitats de feina no remunerada i que s’invisibilitza una feina duta a terme també majoritàriament per dones.

frases feministes dia dones 2023

 

12:40
   

Manifestació abolicionista a Sant Jaume 

La plaça de Sant Jaume està acollint aquest dimecres al migdia una protesta abolicionista per part d’algunes activitats i entitats feministes. “La pornografia és l’escola de la violació”, diu un dels cartells. “Putero, pagando, también estás violando” ha estat un dels càntics en aquest punt de Barcelona durant aquest 8-M.

12:33
   

Les dones de l’AADPC demanen paritat, respecte per l’ofici d’actriu i que la ficció reflecteixi la diversitat

Les dones de l’Associació d’Actors, Actrius, Directors i Directores Professionals de Catalunya (AADPC) s’han sumat a la convocatòria feminista del 8-M i han reclamat, paritat, tant en els rols de direcció i dramatúrgia com en el repartiment, especialment als teatres públics i a la televisió pública; que la ficció reflecteixi la diversitat de la vida i hi hagi més veritat, així com que la ficció reflecteixi la diversitat. “No volem que es produeixin mai més abusos de poder o sexuals ni en el teatre, ni en l’audiovisual, ni en el doblatge”, han destacat en un manifest.

12:25
   

En marxa la manifestació del 8-M estudiantil

Ja s’ha posat en marxa la manifestació del 8-M estudiantil. La protesta ha sortit des de la plaça de la Universitat. S’hi poden llegir cartells com: “Educa el teu fill”, “A mi m’agraden les dones i no per això les assetjo” i “Feminisme és lluitar”.

vaga 8m 2023 barcelona

 

12:16
   

La manifestació estudiantil ja escalfa motors a la plaça de la Universitat

La plaça de la Universitat comença a omplir-se de persones que seguiran la manifestació, que arrencarà a les 12.30 h. El Grup Kapomba, que ve de Badalona, ha fet una batucada per animar els assistents.

11:54
   

Colau: “Barcelona és una ciutat de dones. Sempre hi hem estat”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assegura que “avui és un dia de celebració i sempre de reivindicació”. Durant l’acte de presentació del mapa simbòlic del metro de Barcelona amb noms de dones ha assegurat que la ciutat és feminista perquè “té un moviment feminista molt potent i és un motiu d’orgull de ciutat”. Considera que les institucions han de ser més plurals perquè siguin més justes. “Volem polítiques feministes perquè això serà més democràtic i ens permetrà avançar en democràcia real”. L’alcaldessa ha assegurat que Barcelona “és una ciutat de dones, sempre hi hem estat i també hem estat invisibilitzades i menystingudes”.

11:37
   

El mapa del metro de Barcelona amb noms de dones pel 8-M  

Barcelona commemora el 8-M i el Dia Internacional de les Dones amb un homenatge a les dones referents de la memòria i la història de la ciutat, tant del passat com de l’actualitat. S’ha creat Ciutat de dones, un mapa simbòlic en què les 153 estacions de metro i ferrocarrils de Barcelona duen nom de dona. Destaquen intel·lectuals i escriptores com Mercè Rodoreda, esportistes com Alexia Putellas, activistes veïnals com Custòdia Moreno, icones de la lluita trans com Sonia Rescalvo o científiques com Josefina Castellví. 

 

11:31
   

Presentació de Barcelona, ciutat de dones, en directe

L’alcaldessa, Ada Colau, presenta Barcelona, ciutat de dones, per commemorar el 8-M. Es pot seguir en directe des d’aquesta pàgina.

11:27
   

Pintades per la vaga feminista

Apareixen pintades de color lila que criden a la vaga feminista. Se’n fa ressò el compte de Twitter HeuraNegra.

11:15
   

Un 64 % de les dones ateses en projectes d’extrema vulnerabilitat a la Creu Roja

Les desigualtats entre homes i dones també es fan paleses en els projectes socials, d’ocupació o de gent gran de Creu Roja. De les 189.993 persones ateses en aquests projectes al llarg de l’any 2022, un 64 % són dones. Al llarg del 2022, s’han atès 81.275 dones (52 % del total) a través dels programes d’extrema vulnerabilitat destinats a cobrir necessitats bàsiques d’alimentació, higiene, material escolar o subministraments d’aigua, llum i gas.

gent treballant inserció Creu Roja

 

10:56
   

Què diu el manifest del 8-M 2023? Els motius de l’Assemblea 8-M per fer vaga el 8 de març | PDF

Et preguntes què diu el manifest del 8-M 2023? Com és habitual sempre que hi ha vaga feminista el 8 de març, el col·lectiu Assemblea 8-M, convocat de l’aturada general, ha fet públic el manifest que acompanya la jornada reivindicativa i on s’exposen els motius per fer vaga i sortir al carrer. El document fa una denúncia de les violències masclistes, demana la derogació de la llei d’estrangeria, defensa el dret a l’avortament com un dret fonamental i fa una crida a unes “condicions laborals dignes per a totes”.

10:32
   

Tapen el nom d’una estació de metro de l’L3 i el canvien pel de Vaga Feminista

La CGT Catalunya ha donat el tret de sortida a la vaga feminista del 8-M canviant el nom d’una parada de metro de la línia verda. Aquest n’és el resultat.

10:19
   

Les dones a les eleccions municipals

Fem una anàlisi de la presència de les dones al plenari municipal des de la instauració de la democràcia fins a l’actualitat.

 

 

09:53
   

Una conductora arrossega dues dones al tall de la Diagonal per la vaga del 8-M a Barcelona | VÍDEO

Una conductora afectada pel tall a l’avinguda Diagonal, a l’altura del Parc de Cervantes, ha acabat arrossegant dues de les manifestants que s’hi concentraven. Tot plegat ha generat molta tensió entre manifestants i la conductora i ha acabat amb la intervenció dels Mossos d’Esquadra. Segons el periodista Edgar Sapiña, que ha captat les imatges per a ‘Notícies en Xarxa’, de La Xarxa, hi ha “ferides lleus” per aquest succés.

manifestacio diagonal vaga 8m 2023
Imatge: Edgar Sapiña

 

09:40
   

S’obre el carril Bus-VAO de la C-58 per entrar a Barcelona

S’ha obert el carril Bus-VAO de la C-58 d’entrada a Barcelona. Aquesta via ha estat tancada durant una bona estona per les protestes del Dia de la Dona.

 

09:35
   

7 imatges per desitjar un reivindicatiu Dia de les Dones

Hem triat 7 imatges diverses per compartir amb familiars, amics, companys de feina i contactes a les xarxes socials aquest 8 de març. Tots els detalls, en aquest enllaç.

 

09:15
   

Quin és el recorregut de la manifestació del 8-M?

Coincidint amb la vaga feminista pel Dia de les Dones, hi ha convocada una manifestació a Barcelona. La protesta principal, organitzada per l’Assemblea del 8-M, arrencarà a les 18.30 h de la plaça de la Universitat i recorrerà els carrers del centre sota el lema “Les dones movem el món, ara l’aturarem!”. Consulta tot el recorregut de la manifestació del 8-M a Barcelona, pel Dia Internacional de les Dones.

recorregut manifestació 8M 2023 barcelona

08:48
   

Protesta a la UAB

Protesta d’estudiants a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Diverses persones han arribat a la universitat amb torxes i vestides de negre. Denuncien els atacs frontals del sistema patriarcal capitalista.

08:24
   

Ocupació del Campus de la Ciutadella

Diverses persones ocupen el Campus de la Ciutadella de la UPF en el Dia Internacional de les Dones.

08:10
   

Pengen ninots al pont de Sarajevo

Diversos ninots pengen del pont de Sarajevo, a la Meridiana, per denunciar la violència contra les dones. Ara mateix està tallada la via per una manifestació del 8-M. Trànsit informa que hi ha cues de més de 6 km a la B-23 des de Sant Feliu de Llobregat d’entrada a Barcelona.

manifestació 8M
Foto: Endavant Horta-Guinardó

08:03
   

Tall de trànsit a la Diagonal

Una protesta talla en aquests moments la Diagonal, a l’altura del Parc de Cervantes. El tall provoca cua de més de 6 km a la B-23 des de Sant Feliu de Llobregat d’entrada a Barcelona, segons informa Trànsit.

07:58
   

Tall de trànsit a la Meridiana 

Diverses línies de bus afectades pel tall d’una marxa feminista que s’està fent a la Meridiana. L’empresa Moventis anuncia en un tuit que diverses línies de la companyia estan alterades. 

07:39
   

El Sindicat d’Estudiants crida a la vaga per denunciar la violència contra les dones

Convocada una vaga d’estudiants el 8 de març a Catalunya amb motiu del Dia Internacional de les Dones. El Sindicat d’Estudiants ha fet una crida a una vaga feminista el 8-M a universitats i instituts catalans contra la violència vers les dones. “Ens continuen matant i violant i aquí no canvia res”, denuncia la convocatòria de l’aturada.

 

07:28
   

Serveis mínims per la vaga del 8 de març a Renfe, Rodalies, FGC, hospitals i escoles

El moviment feminista i sindicats com la Intersindical o la CGT han convocat una vaga el 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de les Dones i per denunciar les violències, desigualtats i discriminacions a les dones. L’aturada serà general. Per tant, afectarà l’ensenyament, la sanitat, els mitjans de comunicació i el transport. El metro, bus, tram, FGC i Rodalies tindran uns serveis mínims del 85 %. Els hospitals comptaran amb un 100 % de la plantilla a les urgències, mentre que els estudiants també se sumen amb una vaga a escoles i instituts de Catalunya.

estació d'FGC

 

07:14
   

Bon dia. Engeguem el minut a minut del 8-M. En aquesta pàgina podràs seguir tot el que vagi passant a la ciutat. Avui hi ha convocada una vaga feminista i una manifestació a la tarda.