El grup de dones Les Vernedes han aprofitat aquest 8-M per reclamar el nom de plaça del 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, per a un espai que, ara mateix, no en té cap. Es tracta de la plaça que es troba a la sortida del metro de la Pau, a la confluència entre la rambla de Guipúscoa i el carrer de Ca n’Oliva.

Gairebé 300 signatures

De moment, han recollit quasi 300 signatures i durant aquest dimecres esperen augmentar aquesta xifra. Les Vernedes han aprofitat la jornada per reivindicar la tasca que fan durant l’any com a xarxa de suport i dinamització de les dones del barri i ho han fet amb una exposició, ball i un esmorzar en què han participat una trentena de dones.

Col·loquen una placa simbòlica

Les Vernedes, que apleguen dones de la Verneda Alta, la Pau, Trajana i la Palmera, han simbolitzat aquesta reivindicació amb la col·locació d’una placa amb el nomenclàtor de plaça del 25 de novembre, enmig d’un ambient festiu però alhora reivindicatiu. De fet, també han elaborat cartells sobre el 8-M que han penjat a la boca de metro, de cara a la manifestació d’aquest vespre.

Aquesta, però, no és l’única activitat que han organitzat Les Vernedes al barri. Les dones han creat una ruta per identificar punts foscos del barri per caminar segura i també un mapa on estan marcats els carrers que porten noms de dones.