joc 8m metro mapa dones

Barcelona celebra el 8-M 2023 amb un homenatge a 153 dones que posen nom a les estacions de metro de la ciutat en un mapa que s’ha exposat al vestíbul de l’estació de Diagonal. Aprofitant aquesta iniciativa, et proposem un joc molt senzill. Has de relacionar 10 dones amb la parada de metro que creguis que més té a veure amb la seva trajectòria o la seva vida. Ets capaç d’encertar-les totes?

10 dones, 10 respostes del nostre joc

Si ja has participat en el nostre joc, hauràs pogut comprovar que cada dona té una relació especial amb la parada de metro o la seva nomenclatura. En el cas de Montserrat Caballé i l’estació del Liceu, la relació és òbvia. Altres dones representen els barris que les van veure créixer com Núria Feliu a plaça de Sants, o el cas de Custodia Moreno, una referent veïnal del Carmel.

D’altres tenen una vinculació més indirecta. Fina Birulés posa nom a l’estació de Girona, la ciutat que va veure-la néixer. Alexia Putellas posa nom a una parada propera al Camp Nou i Laia Palau se situa a Bac de Roda, al costat de la seu de la Federació Catalana de Bàsquet.