Les obres de pacificació del carrer de Galileu, entre el carrer de Can Bruixa i l’avinguda de Madrid, han comportat la tala d’una seixantena d’arbres del tram. En concret, s’han retirat 66 arbres de l’espècie “Brachichiton populneum”, 55 dels quals s’han talat i la resta seran reubicats. Segons informen a betevé fonts del districte de les Corts, la majoria dels arbres tenien moltes deficiències i s’havien desenvolupat asimètricament a causa de la proximitat de les façanes.

Restes dels arbres talats al carrer de Galileu

La majoria no es podran trasplantar perquè les obres no es poden fer sense tallar les arrels per la quantitat de serveis que passen a sota. La intervenció es fa amb el vistiplau de Parcs i Jardins.

Noves espècies i jardineres al novembre

Un cop acabin els treballs, a finals d’any, Parcs i Jardins preveu plantar-hi 32 arbres de freixe de flor Obelisk, només a una banda del carrer i amb distància entre si de set metres. Els escocells seran més grans que els actuals, i a més es plantaran gramínies de prat salvatge adaptades a la jardineria mediterrània. La conversió en plataforma única del carrer de Galileu disposa d’un pressupost d’1,9 milions d’euros.