dona woman

Bon Dia de les Dones! Per commemorar i celebrar aquesta cita del 8 de març, dia en què també hi ha convocada una vaga feminista i general i una manifestació el 8-M, us proposem un seguit d’activitats i propostes culturals per fer a Barcelona. Consulta l’agenda de Barcelona per aquest 8-M!

Activitats al MNAC

En motiu Dia Internacional de les Dones el Museu Nacional d’Art de Catalunya ha preparat un seguit d’activitats.

 • 11, 16, 23 i 25 de març del 2021, de 18.30 a 20 h

Durant tot el mes de març, gaudiu de les visites comentades en clau de gènere. “La història que no ens han explicat” / en línia / Gratuït amb reserva prèvia.

‘Petites històries, grans dones’

Per quart any consecutiu i en línia se celebra ‘Petites històries, grans dones‘. Entre el 8 i el 16 de març, cada dia, a les 18 h, es penjarà al canal de YouTube un videoconte d’un dels nou museus participants, que dediquen un conte a dones vinculades amb la temàtica de cada museu.

 • 8 de març: Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
 • 9 de març: Museu d’Esplugues de Llobregat.
 • 10 de març: Museu d’Història de Catalunya.
 • 11 de març: Museu Nacional d’Art de Catalunya.
 • 12 de març: Museu d’Arqueologia de Catalunya.
 • 13 de març: Museu Picasso.
 • 14 de març: Museu Marítim de Barcelona.
 • 15 de març: Museu del Disseny.
 • 16 de març: Fundació Miró.
El Dia de les Dones, se celebra als equipaments de districte

A Sarrià – Sant Gervasi: dissabte 6 de març

A Sarrià – Sant Gervasi (que durant tot el mes de març es faran activitats i tallers als equipaments del districte), l‘acte institucional serà dissabte, 6 de març.

 • 12 h |Centre Cívic Casa Orlandai (carrer de Jaume Piquet, 23): de Caramelo a Kiko, una banda de Barcelona formada per dones. Cal fer una inscripció prèvia.

A Sant Andreu: divendres 5 de març

A través de la intersecció entre música i tecnologia, l’acte al Canòdrom vol reflexionar sobre la necessitat d’incorporar una mirada més diversa en els projectes tecnològics. Artistes compromeses amb la causa posen veu i sons a aquesta sessió especial, amb doble concert, a l’Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica – Canòdrom. Gratuït amb reserva prèvia.

 • 17.15 h | Fera y las disidentes
 • 18 h | Marina Herlop

Més activitats als districtes de la ciutat, aquí.

Concerts en viu a l’Heliogàbal

Del 6 al 28 de març, la sala gracienca Heliogàbal estrena dos cicles de concerts nous: Vermuts a l’Hèlio —comptarà amb sis artistes diferents—, i el cicle Segells Residents, estretament lligat al Dia Internacional de les Dones, el 8 de març i que anirà a càrrec del segell Las Pibas Producen, una associació cultural amb l’objectiu de donar visibilitat a dones.

Som aquí: el cicle de Luz de Gas contra la violència masclista

Del 8 al 26 de març, la sala Luz de Gas reobre de forma puntual per cantar contra la violència de gènere. És el cicle Som Aquí que s’inaugura el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb un primer concert de la cantautora Maria del Mar Bonet. Després d’ella, una representació de dones músiques que pujaran a l’escenari per aquesta causa.

Programació a betevé el 8M

Dilluns, 8 de març, amb motiu de la vaga feminista, l’activitat de betevé a televisió, ràdio, web, xarxes socials i YouTube quedarà alterada. Es preveuen serveis mínims d’informatius del 50 % a televisió —amb emissions previstes a les 14, 18.30 i 19.30 h—, a beteve.cat i a @btvnoticies. Els continguts de betevé a totes les plataformes tindran com a protagonistes les dones.

14 GIF feministes per celebrar el Dia Internacional de les Dones

La jornada pot servir per reivindicar drets, però clarament no n’hi ha prou, perquè l’any té 365 dies. I per això hem preparat un recull de GIF feministes que et poden servir per respondre alguns comentaris o fer una mica de docència.

12 pel·lícules feministes pel dia de les dones

Històries de directores que han volgut fer visible la seva mirada feminista. Les cineastes són, tot i l’onada feminista global, un percentatge reduït en el món del cinema. Aquí tens 12 propostes de pel·lícules recents dirigides per dones.