La manifestació d’estudiants a Barcelona per la vaga del 8-M ha aplegat 3.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. La protesta, convocada pel Sindicat d’Estudiants, ha arrencat de la plaça de la Universitat sota el lema “Ens continuen matant i violant i aquí no canvia res”. Les assistents, però, també han cridat altres consignes com ara “Visca la lluita feminista” o “No som histèriques, som històriques”.

A betevé hem seguit en directe la manifestació d’estudiants pel 8-M a Barcelona. Recupera’n el minut a minut!

Es manté la violència a les aules

El Sindicat d’Estudiants ha aprofitat aquest 8-M per denunciar que les aules perpetuen el patriarcat i que no es perceben com un espai segur. Ho ha explicat la portaveu de l’entitat, Marta Daviu, que ha assegurat que “el patriarcat té les seves eines i s’adapta al moment per continuar perpetuant aquestes violències masclistes”. Daviu també ha reivindicat una educació “intrínsecament pública” per erradicar el patriarcat.

Piquets i mobilitzacions estudiantils al 8-M

Des de primera hora del matí, hi ha hagut mobilitzacions a les aules. Els estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) s’han tancat al campus de la Ciutadella. I a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) diverses persones han arribat a la universitat amb torxes i vestides de negre.

A més a més, també hi ha hagut piquets a l’avinguda Diagonal, on un vehicle ha envestit diverses manifestants i hi han hagut d’intervenir els Mossos d’Esquadra.

Manifestació feminista central a Barcelona, a la tarda

A la tarda, està prevista la manifestació a la plaça de la Universitat: a les 18.30 h hi ha convocada la mobilització feminista del 8-M “Contra el sistema cishetero patriarcal, racista i classista“.

13:44
   

Fins aquí el minut a minut sobre la manifestació d’estudiants del 8-M a Barcelona. Tornarem aquesta tarda per informar-vos de l’última hora sobre la gran protesta que arrencarà des de la plaça de la Universitat a partir de les 18.30 h.  

13:21
   

La manifestació d’estudiants arriba a la plaça de Sant Jaume  

La capçalera de la manifestació d’estudiants pel 8-M a Barcelona acaba d’arribar a la plaça de Sant Jaume, on es llegirà el manifest de la protesta.  

manifestacio estudiants 8M Barcelona

13:14
   

“El meu cos no es toca” 

Un grup de tres estudiants ha reivindicat la llibertat de les dones a l’hora de vestir-se. Amb la frase “el meu cos no es toca”, aquestes tres joves han denunciat que cap home té dret a jutjar el vestit d’una dona o a fer comentaris sobre el seu cos.  

13:04
   

3.300 estudiants participen a la protesta del 8-M a Barcelona  

Segons dades de la Guàrdia Urbana, 3.300 persones s’han manifestat pels carrers de Barcelona amb motiu del 8-M. Una xifra que el Sindicat dels Països Catalans eleva a 4.700 persones. La protesta finalitzarà a la plaça de Sant Jaume. 

manifestació estudiants 8-M  Barcelona

12:58
   

Crítiques a la llei del “només sí és sí” 

Contra de la llei del “només sí és sí”. La solució a les violències del patriarcat contra les dones no es resoldrà amb una denúncia individual. “No ens deixem enganyar pel feminisme dels ministeris”, ha assegurat la Mariona, una de les activistes. “La resposta ha de ser col·lectiva”, ha afegit.  

manifestació 8M Barcelona

12:48
   

Afectacions al trànsit per la manifestació estudiantil  

La manifestació d’estudiants pel Dia de les Dones ha provocat algunes afectacions al trànsit. Segons informa la Guàrdia Urbana, es desvien els vehicles al llarg del recorregut de la protesta. Les manifestants, que ja han arribat al carrer de Pelai, es dirigiran al carrer de Fontanella, via Laietana, carrer de Jaume I i la plaça de Sant Jaume.  

12:43
   

Els lemes de la manifestació d’estudiants pel 8-M  

La manifestació d’estudiants d’aquest 8 de març ha estat ple de lemes. Entre les consignes que més s’han repetit a la marxa hi ha “visca la lluita feminista” o “cap agressió sense resposta”. Les manifestants també han exclamat: “No som histèriques, som històriques”. 

manifestacio barcelona 8M estudiants

 

12:35
   

El Sindicat d’Estudiants, contra el patriarcat i per unes aules segures 

Coincidint amb el 8 de març, el Sindicat d’Estudiants ha denunciat que les aules perpetuen el patriarcat i que no les perceben com un espai segur. Així ho ha explicat la portaveu de l’entitat, Marta Daviu, que ha assegurat que “el patriarcat té les seves eines i s’adapta al moment per continuar perpetuant aquestes violències masclistes”. Daviu tamha reivindicat una educació “intrínsecament pública” per erradicar el patriarcat.  

12:30
   

Una quinzena de línies de bus afectades per la manifestació del 8-M

 La marxa estudiantil està provocant de les 12 h afectacions al servei de bus de Barcelona. Les línies D50, H16, V13, V15, V17, 19, 22, 24, 39, 47, 52, 55, 59 i 67 pateixen alteracions del servei per la manifestació, que transcorrerà pel centre de la ciutat. 

12:24
   

La manifestació d’estudiants comença a moure’s 

La manifestació d’estudiants comença a moure’s. Centenars d’estudiants s’han concentrat a la plaça de la Universitat per denunciar la violència vers les dones. Entre les pancartes de les manifestants s’hi han vist missatges reivindicatius com ara “Jo trio com em vesteixo i amb qui em desvesteixo” o “a mi també m’agraden les dones i no les assetjo”.  

manifestació estudiants 8 M Barcelona

12:12
   

Bona tarda! Comencem el seguiment en directe, i minut a minut, sobre la manifestació d’estudiants amb motiu del 8-M a Barcelona. La mobilització, convocada pel Sindicat d’Estudiants, arrencarà a les 12 h des de la plaça de la Universitat, que ja comença a omplir-se de manifestants.