L’Hospital Clínic preveu recuperar aquest dijous el 100 % de les cirurgies no urgents a la seu central del carrer de Villarroel. El centre hospitalari torna a poc a poc a la normalitat gràcies al pla de recuperació que es va activar conjuntament amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya el 5 de març, després del ciberatac que va patir l’hospital.

La Direcció de Sistemes ha desplegat, fins a aquest dimecres, 165 equips de suport que han permès treballar de forma segura i complir amb les expectatives de la recuperació del servei. Gràcies a la tasca del personal tècnic i mèdic, ja es fan una de cada quatre consultes externes i set de cada 10 intervencions quirúrgiques programades a la seu de Villarroel.

50 % de les consultes externes i més intervencions quirúrgiques

Per a aquest dijous, l’expectativa és recuperar el 50 % de les consultes externes que es realitzen a l’edifici annex a la seu central del Clínic i a les seus de Plató i Maternitat es començaran a fer novament intervencions quirúrgiques no urgents. En aquest cas, es preveu fer cirurgia ambulatòria de baixa complexitat com, per exemple, la dermatològica, la urològica i l’oftalmològica.

A més, des d’aquest dijous es recuperen els codis ictus i d’hemorràgia subaracnoidal. A la seu Maternitat s’està fent el seguiment de les dones embarassades i Oftalmologia funciona al 75 % de la seva capacitat, tant pel que fa a consultes com a intervencions. D’altra banda l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) col·labora amb el CDI en la interpretació de les imatges.

Malgrat això, encara queda pendent tornar del tot a l’activitat al centre d’extraccions, que actualment treballa al 20 % de la capacitat fent proves urgents i per a hospitals de dia. Tampoc no s’han recuperat les sessions de radioteràpia oncològica i els pacients es deriven a l’Hospital de Sant Pau i el Vall d’Hebron.

Visita del President, Pere Aragonès i del conseller, Manel Balcells

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, s’ha reunit aquest migdia amb l’equip directiu de l’Hospital Clínic per conèixer de primera mà com s’està recuperant l’activitat. Aragonès ha volgut traslladar al personal el seu agraïment per l’esforç realitzat aquests dies.