brote Barcelona

Des de principis d’estiu s’han detectat diversos brots de coronavirus a Barcelona i altres municipis de l’àrea metropolitana, malgrat els primers brots van ser al Segrià. En l’última setmana, els confirmats amb una prova PCR a Barcelona han disminuït a tots els districtes excepte a Sarrià – Sant Gervasi, on han crescut però de forma molt lleu. La desacceleració de casos nous s’ha generalitzat a Barcelona i a Catalunya. De fet, Salut ha assegurat que després d’aconseguir l’estabilització, ara cal abaixar la corba de contagis. Per això, no preveuen endurir les mesures restrictives però demanen responsabilitat als ciutadans.

Actualment hi ha set districtes que superen el llindar dels 50 casos per cada 100.000 habitants. Nou Barris és el districte amb la incidència més alta, 126 positius per cada 100.000 habitants. Un dels darrers brots que s’han detectat a Barcelona, és al grup de platges de la Guàrdia Urbana, que ja té tres positius. Des de l’inici de la pandèmia, a la ciutat de Barcelona hi ha hagut més de 22.000 casos positius de coronavirus confirmats amb una prova PCR, segons el darrer balanç de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB).

En aquesta pàgina actualitzem tota la informació i l’última hora dels nous brots a Barcelona.

Cribratges massius a Torre Baró i el Besòs

Salut també ha anunciat que farà proves PCR a dos barris de la ciutat (Torre Baró i el Besòs). D’aquesta manera, Barcelona se suma a altres ciutats on ja s’han fet cribratges massius. Van començar al Vallès, en concret a Ripollet, Sabadell i Terrassa, amb l’objectiu de detectar positius asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió. També se n’han fet a Vilafranca del Penedès i Santa Coloma de Gramenet.

Els casos baixen a tots els districtes excepte a Sarrià – Sant Gervasi

La segona setmana de juliol només hi havia un districte per sobre dels 50 casos per cada 100.000 habitants, Sants-Montjuïc, on es van detectar els primers brots. Actualment, en són set per sobre d’aquest llindar. Tot i això, la desacceleració que s’està percebent a la ciutat es trasllada a la majoria de districtes. La incidència a Sants-Montjuïc s’ha rebaixat i l’última setmana és de 92 casos per cada 100.000 habitants. Ara, el districte amb una taxa més elevada és Nou Barris que tot i que els casos hi han disminuït té la taxa més alta amb 126 positius per cada 100.000 habitants. El segueix Sant Andreu, amb 106 casos.

Tot i que les dades en general frenen l’escalada de casos del juliol, Sarrià – Sant Gervasi ha registrat un augment lleugers. En xifres absolutes, ha passat de 60 a 71 casos la setmana del 3 al 9 d’agost.

Clica aquí si estàs amb el mòbil i no veus bé els gràfics