restriccions barcelona covid

*AVÍS: Les noves mesures i restriccions d’aquesta informació no són les darreres. Troba les últimes novetats del PROCICAT, aquí:

La Generalitat ha recomanat el confinament a Barcelona i a alguns municipis de l’àrea metropolitana.

Demana que els veïns es quedin a casa si no és imprescindible sortir. Primer ho va aprovar durant 15 dies a comptar des de la publicació del DOGC el dissabte 18 de juliol. Ara bé, el govern català ha prorrogat les restriccions en sis ocasions més. Ara a més, la Generalitat ha anunciat noves mesures covid a Catalunya que s’allargaran durant 15 dies, com el tancament de bars i restaurants i limitació de l’aforament.

Vist l’increment de casos de les darreres setmanes, el govern català ha demanat que es redueixi la interacció social. Les mesures han entrat en vigor aquest divendres, 16 d’octubre.

Aquestes són les mesures per reduir l’activitat social i l’oci, entre les quals hi ha prohibicions i recomanacions:

 • Les botigues que obren les 24 h hauran de tancar a les 22 h i no podran obrir fins a les 7h.
 • Tancament de locals de restauració (bars i terrasses).
 • Recomanació de no sortir de casa si no és per a activitats essencials, com anar a comprar, treballar, assistir als centres de salut, realitzar activitat esportiva individual o amb persones convivents, tenir cura de persones grans o dependents i cuidar els horts.
 • Prohibides les trobades i reunions de més de sis persones 
 • Aturades totes les competicions esportives catalanes no professionals. La mesura no afecta els entrenaments, ni els usuaris de les instal·lacions esportives o dels gimnasos.
 • Tancament de locals d’oci i sales de festa.
 • A les activitats culturals es limita l’horari fins a les 23 h de la nit, es limita l’aforament al 50 % i l’assistència a concerts i espectacles sempre s’haurà de fer amb reserva prèvia i seient preassignat.
 • Les biblioteques, museus, arxius i monuments es mantenen oberts, subjectes a les restriccions fixades pel Procicat.
 • Als hotels, l’aforament es limita al 50 % a les zones comunes. Als gimnasos i instal·lacions esportives i als actes religiosos l’aforament també es limita al 50 %.
 • Les empreses poden oferir serveis, però cal evitar el contacte directe amb els clients.
 • Els centres comercials tenen limitat l’aforament al 30 %. Els que tinguin més de 400 m2 hauran de tenir control d’aforament.
 • Es suspèn l’actitvitat presencial als centres cívics.
 • Les platges seguiran obertes.
 • S’inclouen mesures per aplicar a les empreses i centres de treball, entre les quals de neteja i desinfecció, la posada a disposició dels empleats d’equips de protecció individual o la recomanació de prioritzar el teletreball. També es recomana flexibilitzar els horaris per evitar l’ús del transport públic en hora punta.

Prohibit fumar al carrer

A més de les restriccions impulsades directament pel govern català, també està prohibit fumar al carrer si no es pot garantir la distància de seguretat. En aquest cas, la Generalitat ha publicat una normativa pròpia, que desenvolupa l’ordre donada pel Ministeri de Sanitat.

Els parcs infantils tancaran a les 20 h

El govern català també ha explicat que els parcs infantils tancaran a les 20h, però de moment es mantindran oberts. L’objectiu de l’executiu català és que es redueixi la interacció social. Ha aclarit que no està prohibit desplaçar-se a les segones residències, però es demana que sempre es faci sense relacionar-se amb nuclis familiars i de convivència que no siguin els propis.