L’actitud proactiva de l’Ajuntament amb cartells i trucades per informar els veïns de la Trinitat Vella dels cribratges massius ha funcionat. En dos dies, la campanya de proves PCR al barri ha atret 1.735 persones, 500 més de les previstes. Els veïns han celebrat l’arribada dels cribratges, però també asseguren que s’haurien d’haver fet abans: de fet, és el barri amb una incidència més elevada en casos de coronavirus de la ciutat.

Salut ha instal·lat dues carpes, una a la Fundació Trinijove i una altra al centre cívic del barri. L’objectiu de les proves és detectar casos asimptomàtics i poder aïllar-ne els contactes, per així frenar la cadena de contagis. Tot i que la majoria de veïns que s’han apropat a fer-se la prova eren persones de més de 40 anys, la prioritat del Departament de Salut era, de fet, un altre públic: ciutadans d’entre 20 i 50 anys.

Una de les novetats dels cribratges a la Trinitat Vella és que l’oficina del districte de Sant Andreu ha contactat amb tots els veïns de les seccions censals 09001, 09002 i 09003 per recordar-los la possibilitat de fer-se la prova PCR en dues localitats del barri. D’altra banda, als carrers, places i portals s’ha col·locat un cartell explicatiu per informar dels horaris i la ubicació de les proves.