El barri de Sant Ildefons, a Cornellà de Llobregat, se suma a la campanya de cribratges massius per detectar casos asimptomàtics de coronavirus que ja s’estan fent a d’altres zones de l’àrea metropolitana de Barcelona i de tot Catalunya. A Barcelona ciutat, les proves -fetes als barris de Torre Baró, el Besòs i el Maresme- han permès detectar un 2,7 % de casos de persones positives en covid-19, però que no tenien símptomes.

A Sant Ildefons, el cribratge comença aquest dilluns i s’estendrà fins divendres. S’adreça a veïns que siguin asimptomàtics i que tinguin entre 18 i 40 anys. Salut calcula que hi ha prop de 8.000 veïns que compleixen el perfil d’aquest cribratge, i calcula que fins divendres es realitzaran més de 1.500 PCR –entre 300 i 400 cada dia-.

El punt de recollida de mostres s’ha situat al centre cívic del barri i estarà obert cada dia fins al divendres 28 d’agost des de les nou del matí i fins les set del vespre. De moment, des de les nou del matí, els veïns s’hi han apropat amb comptagotes.

El Departament de Salut ha decidit fer cribratges massius al barri de Sant Ildefons perquè en els darrers mesos ha tingut una alta afectació de la covid-19 en comparació amb altres barris. A més, és una zona amb una densitat de població alta i on hi viu molta gent jove, que són l’objectiu d’aquest estudi. A més, moltes persones viuen en pisos petits on hi conviuen diverses persones i on, per tant, és més fàcil contagiar-se.

Com en les altres campanyes de cribratges massius, es tracta de proves que es fan de manera voluntària amb l’objectiu d’identificar persones que puguin estar contagiades de coronavirus però que no tinguin símptomes i, per tant, tallar les cadenes de transmissió.

Els cribratges massius es van iniciar al Vallès i ja s’han fet a diversos municipis catalans. A Barcelona ciutat, de moment, només s’han fet a Torre Baró, Nou Barris, el Besòs i el Maresme i Sant Martí.