Després de l’anunci per part del departament de Salut de realitzar test massius de PCR a la població del Vallés, concretament a les ciutats de Terrassa, Sabadell i Ripollet, aquest dissabte s’han anunciat proves massives altres dues ciutats, es tracta de Santa Coloma de Gramenet i de Vilafranca del Penedès.

On es realitzaran les proves PCR

En les dues poblacions està previst instal·lar carpes per poder realitzar aquest cribratge de casos positius de coronavirus on hi podran apropar-se els veïns. En el cas de Santa Coloma i tal i com publica la seva alcaldessa, Núria Parlón en una piulada, les proves es realitzaran a dos barris de la ciutat, Fondo i el barri Llatí:

En concret es demana als veïns d’un total de 11 carrers de la ciutat que es facin les proves al CAP del Barri Llatí o al Centre Cívic Pins, les proves es faran del dilluns 10 al divendres 14 d’agost i l’horari és dilluns de 15 h a 20 h i de dimarts a divendres de 10 h a 20 h al CAP i de 8 h a 20 h al Centre Cívic. Segons l’Ajuntament els resultats es podran consultar en 48 h a la web La meva Salut de la Generalitat.

Població prioritària de 19 i 40 anys

Pel que fa a Vilafranca, segons informa l’Ajuntament les proves es realitzaran al Parc de l’Escorxador de dilluns a dimecres en horari de 9 h a 13 h i de 16 h a 20 h. En el cas de Vilafranca, el test massiu està especialment orientat a la població d’entre 19 i 40 anys encara que de totes maneres es faran PCR a tothom que ho demani sempre i quan sigui major d’edat.

En les dues poblacions es recomana fer la prova a aquells que en els últims dies hagin tingut contactes socials sense respectar la distància, sense mascareta, en espais tancats durant molta estona o en reunions d’amics o aglomeracions. Encara que no tinguin símptomes i que no hagin estat en contacte amb algun cas positiu de COVID-19.