escoles nens pcr cribatge massiu

El Departament de Salut ha reprès els cribratges massius a dues escoles de Nou Barris. Aquest dijous s’han fet proves PCR a l’Institut Escola Trinitat Nova i al Col·legi Amor de Dios. En total, se n’han fet prop de 800 tant a alumnes com als professionals del centre. L’objectiu és detectar el màxim de casos asimptomàtics entre la comunitat educativa i poder tallar així les cadenes de transmissió i limitar l’expansió del virus. A Barcelona els casos positius de covid-19 s’han incrementat un 66 % l’última setmana.

En el cas de l’Insitut Escola Trinitat Nova s’han fet proves a 335 persones, de les quals 282 són alumnes de primària i ESO, i 53 són professionals del centre, tant professors com vetlladors, personal de cuina i neteja i personal administratiu.

Al col·legi concertat Amor de Dios, situat al barri del Turó de la Peira, s’hi han fet proves a 358 persones: 315 són alumnes d’ESO i 43 són professionals del centre.

El primer cribratge massiu en un centre educatiu de la ciutat es va fer a finals de setembre a l’Escola Barrufet de Sants. Es van fer PCR a 404 alumnes del centre, dos dels quals van donar positiu. A conseqüència d’això es van confinar dos grups del centre i dos docents.

 Cribratge a l’Escola Pia Sant Antoni

Els cribratges massius a les escoles continuaran dimarts vinent, 20 d’octubre, a l’Escola Pia Sant Antoni, al Raval. En aquest centre concertat d’educació primària i secundària es faran proves PCR a un total de 687 persones. El Raval també és un dels barris on la incidència de la covid a la ciutat és més alta. De fet, les últimes setmanes es va fer un cribratge massiu als veïns, tot i que no va tenir la participació esperada.