Entre la quarta setmana de juny i la primera de juliol, els casos positius de covid-19 amb prova PCR han crescut en una vintena de comarques. En aquesta llista hi trobem el Barcelonès, on els positius han crescut un 77 % entre la setmana del 22 al 28 de juny i la del 29 de juny al 5 de juliol. Pel que fa a la incidència del coronavirus, el Segrià és la comarca on és més alta amb diferència, amb 256 casos per cada 100.000 habitants.

En aquest mapa interactiu podràs veure, a primer cop d’ull, en quines comarques ha crescut el nombre de casos confirmats (en tons rogencs) i en quines ha disminuït (en tons blaus). Si vols conèixer quants casos en xifres absolutes s’han detectat en una comarca concreta en les dues últimes setmanes, clica-hi a sobre. Els territoris en què no es pot calcular la variació percentual perquè el valor més antic és zero apareixen en gris.

Casos de coronavirus les últimes sis setmanes

Segons el Portal de Dades Obertes de la Generalitat, Catalunya ha registrat 1.116 casos nous de la covid-19 del 29 de juny al 5 de juliol, un increment del l’69,3 % respecte a la setmana anterior. El següent mosaic de gràfics de barres permet visualitzar i comparar els casos confirmats a cada comarca per cada 100.000 habitants. Si prems cada barra podràs veure la setmana i la xifra corresponent. Destaca negativament la situació al Segrià, comarca confinada des de dissabte, el Pla d’Urgell i la Segarra.

Un 76,6 % més de casos al Barcelonès en l’última setmana

Entre el 29 de juny i el 5 de juliol, al Barcelonès es van registrar 249 casos positius de covid-19 amb prova PCR. Una xifra que suposa un increment del 76,6 % respecte la setmana anterior. Tot i això, la incidència de casos per cada 100.000 habitants és força baixa respecte altres comarques, 11 casos per cada 100.000 habitants. Aquesta xifra ha repuntat en l’última setmana i s’acosta a la incidència de la primera setmana de juny (12 casos per cada 100.000 habitants).
Si afegim els casos confirmats amb tests ràpids, el nombre de positius registrats a la comarca en l’última setmana s’eleva fins als 634.