Aquest dimarts a les 10 h han començat els cribratges massius al barri del Raval per poder detectar casos asimptomàtics de coronavirus a la zona. Les proves PCR es fan al Casal de Gent Gran Josep Tarradellas, situat a la plaça de les Caramelles. El test se’l pot fer qualsevol persona que no estigui malalta. En un inici, estava previst que se’l fessin només els veïns de quatre seccions censals concretes (01015, 01017, 01019 i 01029), però ara les proves s’han ampliat per a uns 20.000 veïns de tot el Raval nord. L’espai per fer-se la prova estarà obert fins a les 20 h.

L’assignatura pendent, els joves

Durant els darrers dies el districte de Ciutat Vella i agents comunitaris han contactat amb el teixit social i n’han fet difusió a través de mediadors amb la comunitat filipina i bengalí i amb cartells en català, castellà, tagal i urdú.

En el cribratge massiu d’aquest dimarts al matí la majoria dels que s’han fet el test era gent gran que confia que aquestes proves puguin disminuir la incidència del coronavirus al barri. Els veïns fins i tot han fet una crida per animar la gent jove a fer-se la prova PCR perquè ara mateix s’estan relaxant amb les mesures de seguretat i asseguren que veuen molts d’ells sense mascareta pel carrer.

Un 2, 7 % d’asimptomàtics a Barcelona

Els cribratges massius a Barcelona van començar pels barris de Torre Baró i el Besòs i el Maresme. Segons el Departament de Salut, es van detectar un 2,7 % de casos asimptomàtics. A Torre Baró, per exemple, de les 835 PCR realitzades, 23 van donar positiu. L’objectiu de Salut amb aquesta estratègia és tallar ràpidament les cadenes de transmissió de la covid-19. En total, des del mes de juliol s’han fet gairebé 16.000 proves PCR a tot Catalunya.