Barcelona estrena cribratges escoles

Salut continua amb els cribratges massius als centres eductius. Aquest dimarts es fa un testat intensiu a l’Escola Pia Sant Antoni, al barri del Raval. En aquest centre concertat d’educació primària i secundària es fan proves PCR a un total de 687 persones, tant alumnes com membres de la comunitat educatiu. L’objectiu d’aquests cribratges massius és detectar el màxim de casos asimptomàtics possibles dins de l’àmbit escolar, i poder tallar cadenes de transmissió, aïllar contactes i limitar l’expansió del virus.

El Raval  és un dels barris on la incidència de la covid a la ciutat és més alta. De fet, les últimes setmanes es va fer un cribratge massiu als veïns, tot i que no va tenir la participació esperada.

El cribratge a l’Escola Pia de Sant Antoni se suma als que ja es van fer la setmana passada a dues escoles de Nou Barris, l’Institut Escola Trinitat Nova i el col·legi Amor de Dios.  En total en aquests tres centres s’hauran fet proves PCR a més de 1.300 persones (1.380). El primer centre de la ciutat on es va fer un cribratge massiu va ser a l’Escola Barrufet, a Sants. En aquest centre es van fer PCR a 404 alumnes del centre, dos dels quals van donar positiu. A conseqüència d’això es van confinar dos grups del centre i dos docents.