esportistes desconfinament
Foto: Xavi Calvo

La fase 2 de la desescalada permet, entre altres coses, el consum dins de bars i restaurants o l’obertura de centres comercials, sempre amb limitacions d’aforament. Barcelona es troba en la fase 1 de desescalada, igual que les regions de l’àrea metropolitana. Però quan entrarà Barcelona a la fase 2?

La fase 2 no arribarà fins al 8 de juny, com a molt aviat. El pla de transició cap a l’anomenada “nova normalitat” preveu que cada fase duri, com a mínim, dues setmanes.

El Govern espanyol, en converses amb les comunitats autònomes, és l’encarregat de decidir si un territori està preparat per avançar en la desescalada o no. Això vol dir que Sanitat pot optar perquè Barcelona passi a la fase 2 el 8 de juny o, per exemple, la setmana següent, el 15 de juny. Tot dependrà de com evolucioni l’epidèmia a la ciutat i de si el sistema sanitari està preparat.

Barcelona ha entrat ja en una nova etapa de la desescalada aquest dilluns 25 de maig, juntament amb les regions sanitàries metropolitana nord i sud i el Baix Montseny, però també hi ha altres territoris de Catalunya que avancen (consulta a quina regió sanitària pertany el teu municipi). És el cas de l’Alt Pirineu i Aran, les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, que han pogut continuar avançant de fase, en aquest cas, cap a l’etapa 2. La Catalunya Central, Lleida i Girona –juntament amb el Garraf i l’Alt Penedès– es mantenen almenys una setmana més en fase 1.